Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUBITAK ZA SKIJANJE

Tina Maze sada želi postati učiteljica

Tina Maze
Foto: REUTERS/Robert Pratta
08.05.2015.
u 08:15

'Gotovo sam siguran da će se Tina vratiti na stazu.'

Hrvatima najdraža Slovenka Tina Maze (32) objavila je u četvrtak kako se povlači iz Svjetskog kupa. Ta je djevojka kod naših navijača imala kultni status, pogotovo nakon odlaska Janice Kostelić. Uostalom, bila je legitimna nasljednica njezine titule svjetske skijaške heroine, štoviše, Maze je postala i najuspješnija skijašica u povijesti sporta, osvojivši Svjetski kup prije dvije sezone sa 2414 bodova.

Najprije godina stanke

– Nakon 16 dugih i uspješnih sezona, u kojima sam trenirala sve discipline, osjećam kako moje tijelo, ali i glava, trebaju dulji odmor nego inače. Uzet ću godinu dana stanke, a zatim donijeti konačnu odluku – objavila je Maze dodajući kako želi završiti studij razredne nastave u Mariboru.

Usporedbe radi, kada je Janica Kostelić okončala karijeru, također je najprije uzela jednogodišnju pauzu, da bi tek kasnije odlučila da se neće vratiti u bijeli cirkus.

– Propuštam sezonu, napravit ću pauzu, imam velikih problema s leđima i koljenima. Uzet ću godinu dana odmora pa ću zatim odlučiti što dalje – istaknula je Janica Kostelić 2006. godine.

Čini se, receptom prijateljice Janice poslužila se i Tina, ali devet godina kasnije.

– Tina ima karakter pobjednice i u sjajnoj je fizičkoj formi. Smatram da se bez problema može vratiti na vrh i nakon jednogodišnje pauze. Štoviše, siguran sam kako će joj Svjetski kup itekako nedostajati pa sumnjam da je njezina sportska priča gotova – kaže nam slovenski kolega Matic Flajšman, koji nekoliko godina prati njezinu karijeru.

O vezi s Janicom svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica u nedavnom nam je intervjuu rekla:

– Ona je uvijek bila moje mjerilo! Sjećam se kad smo se natjecale kao djevojčice, ona je uvijek bila za glavu veća od mene i za dvije sekunde brža. Kao klinka sam uvijek gledala što ona radi i željela biti kao i Janica. Zauvijek će tako ostati.

Posebno je simpatično bilo kako nam je objasnila način na koji je naučila hrvatski jezik.

Fenninger: Tina, čekam te!

– Navečer sam, kao mala, pred televizorom na HTV-u gledala tada popularnu sapunicu Santa Barbara i čitajući prijevode razgovora Eden Capwell i Cruza Castilla naučila hrvatski...

Veliki kristalni globus joj je lani izmaknuo u samoj završnici te je morala čestitati Anni Fenninger.

– Želim ti sreću u tvojim planovima, a nadam se da ćemo se vidjeti ponovno i na stazi – poručila joj je glavna rivalka Fenninger s odmora na Havajima.

Otišle su Janica, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Anja Pärson, Tina Poutiainen, Marlies Schild, Maria Höfl-Riesch, Sandrine Aubert... Štoviše, sve djevojke osim Mikaele Schiffrin, koje su se krunile na Sljemenu titulom Snježne kraljice, danas su u mirovini. Smjena slavne generacije Janice Kostelić je, Tininim odlaskom, u četvrtak i završila.

>> Tina Maze rastužila obožavatelje, prekida skijašku karijeru

Komentara 2

DH
dalibor.hren
12:47 10.05.2015.

Zar Fleiss i Jelušić zaslužuju u spomenuto društvo?

Avatar germanikus
germanikus
15:41 11.05.2015.

dalibor.hren...pa i Maze je ušla u to društvo zahvaljujući činjenici da su velike skijašice prestale skijati tako daje ona u tom trenutku popunila rupu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije