Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNK Alumnus

To je pravi pothvat – osvojiti Kutiju bez primljenog pogotka

02.01.2018.
u 08:15

– To što one nisu branile naslov njihov je problem. Navodno nisu htjele igrati jer im je nekoliko igračica bilo ozlijeđeno. Uvjerena sam, da su ove godine igrali, da bismo ih pobijedili – rekla je Tihana Nemčić, kapetanica Alumnusa.

Drugo izdanje ženskog malonogometnog turnira Kutija šibica pamtit će se po nevjerojatnoj dominaciji MNK Alumnus SC Flegar. Pod vodstvom Jakova Ugarova malonogometašice Alumnusa osvojile su turnir bez ijednog primljenog pogotka. U četiri utakmice djevojke iz Alumnusa postigle su 32 pogotka, a najefikasnija je bila Tomislava Matijević s osam postignutih pogodaka.

Lani je ŽNK Osijek-HNTV bio prvi također sa sve četiri pobjede, ali uz omjer danih i primljenih pogodaka 15:1.

Izostao uzvrat Osijeku

Lani je Alumnus ispao od Osječanki izgubivši s 0:1, ali je zagrebački sastav bio u toj utakmici bolji, s više prilika, no lopta nije htjela u mrežu. Tihana Nemčić, jedna od najboljih igračica Alumnusa, suznih očiju komentirala je tu utakmicu. Godinu kasnije sve je došlo na naplatu.

– To što one nisu branile naslov njihov je problem. Navodno nisu htjele igrati jer im je nekoliko igračica bilo ozlijeđeno. Uvjerena sam, da su ove godine igrali, da bismo ih pobijedili. Jednostavno smo igrali predobro u obrani – rekla je Tihana Nemčić, kapetanica Alumnusa.

1/16

Alumnus je do osvajanja Kutije došao pobjedama protiv dviju najkvalitetnijih sastava ovogodišnjeg izdanja. Prvo su u četvrtfinalu svladale Polikliniku Milojević (5:0) za koju su igrale Monika Conjar, Andrea Valušek, Mihaela Horvat, Anela Lubina – sve redom igračice Splita koje su trenutačno druge u prvenstvu Hrvatske u velikom nogometu.

Sada po nove naslove

Onda su u velikom finalu pobijedile i MC Plus (5:0) za koji su igrale Gabrijela Gaiser, Ana Dujmović, Melani Mihić, Ivona Pejić, Ivana Stanić, Petra Pezelj, a branila Petra Lerotić. 
U odnosnu na prošlu sezonu za Alumnus su ostale igrati Severinski, Nemčić, Tomić, Bračarić. Hubak, Rogar, Matijević, Žagar, Telišman i Slovenka Zver. Nova lica ove su sezone bile Trkulja, Hercigonja, Krog i Damjanović.

– Ambruš i Orešić nisu igrale zbog ozljeda, a Horvat je odlučila ove sezone igrati za Polikliniku Milojević, Hercigonja je odigrala tek jednu utakmicu jer se morala vratiti u Ameriku – istaknula je Tihana.

U siječnju ih očekuje završnica Zagreb Winter cupa, ali i drugi turnir Prvenstva Hrvatske. Nakon prvog turnira Alumnus, Split Tommy i Uspinjača imaju po devet bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije