Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjetna rukometnoj reprezentativki

'To će biti moj teret s kojim se moram nositi'

ivana lovrić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
25.05.2015.
u 20:00

Nakon naleta na Vesnu Petrović, Ivana Lovrić je pobjegla s mjesta nesreće, ali se kasnije javila policiji

        Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu bivšoj rukometnoj reprezentativki Ivani Lovrić (31) koja je u ponovljenom postupku osuđena na 18 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od pet godina jer je u listopadu 2012. u ranim jutarnjim satima u zagrebačkoj Dubravi usmrtila pješakinju Vesnu Petrović (33). Rukometašica je tog jutra svojom opel corsom u Dankovečkoj ulici naletjela na majku troje maloljetne djece koja je išla na posao u obližnji trgovački centar, i to dok se kretala pješačkim prijelazom.

Nakon što je udarila pješakinju, Lovrić je pobjegla s mjesta nesreće, a tijelo nesretne pješakinje odbačeno je na suprotnu kolničku traku gdje ju je još udario jedan automobil. No, utvrđeno je da je smrtonosan bio udarac rukometašice. Pola sata nakon nesreće Lovrić se ipak javila u policijsku postaju te rekla što je učinila. Na sudu je izrazila duboko kajanje.

– Sama činjenica da sam usmrtila jednu mladu osobu, kao i sve okolnosti koje su uslijedile prije i poslije, bit će moj teret do kraja života s kojim ću morati svakodnevno izlaziti na kraj – pravdala se pred sutkinjom Anom Kovačević koja joj je zbog niza olakotnih okolnosti izrekla uvjetnu osudu. U obrazloženju presude istaknula je njezino kajanje, dosadašnju neosuđivanost, ali i činjenicu da će joj najveća kazna biti to što će živjeti s posljedicama nesreće koju je izazvala. Ovakvu odluku sada je potvrdio i drugostupanjski sud.     

>> Podignuta optužnica protiv Ivane Lovrić

Komentara 10

BA
bakulušić
20:54 25.05.2015.

Ovo je bolno za sve i neshvatljivo zdravu razumu. Da sam pravnik, zapalio bih svoju diplomu.

JZ
joe-zg
20:47 25.05.2015.

Baš me zanima kako bi prošla da je udarila kćer suca ili nedaj Bože političara. Nevjerojatno ubiješ ženu na zebri, i dobiješ uvjetno, ko da je cucka zgazila. Možda je ovo posao za uskok da provjeri ima li mita...

DU
Deleted user
21:17 25.05.2015.

Stvarno se sudar može dogoditi svakom vozaču, ali uvjetna kazna za bježanje sa mjesta nesreće... što reći nego; neka i sutkinji netko pobjegne s mjesta nesreće, umjesto da joj pozove hitnu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije