Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj kvart

Remi: Obožavala sam haljinu s trešnjicama kupljenu na placu

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, privatni album
1/9
26.06.2017.
u 09:07

Mirela Priselac Remi živjela je u Sopotu i Sesvetama, sad je u Zvonimirovoj, no uvijek se vraća u “bazu” na Britanac gdje joj i dalje žive roditelji

Nedjeljna jutra u njezinoj su mladosti bila rezervirana za vježbanje gitare. I to uz poster Borisa Novkovića. Sa svojih je deset godina Mirela Priselac, alias Remi, slušala Nove fosile. A u tim godinama gotovo da nije izlazila iz svojeg mikrosvijeta, koji nije išao dalje od Britanskog trga.


Ondje je odlazila u osnovnu glazbenu školu Blagoja Berse, igrala se s prijateljima i s bakom vikendima “hodočastila” na plac.
– Imali smo svoju kumicu kod koje smo kupovali sir i vrhnje, a poseban dio trga bio je rezerviran za prodavače koje je baka zvala “Poljaci” jer su preprodavali robu koju su nabavljali u Poljskoj. Ondje mi je jednom prilikom kupila bijelu haljinicu s uzorkom trešnjica. To mi je najdraži predmet koji sam ikad posjedovala – kaže Remi koja je na uglu Britanca i Ilice odrepala i svoje prve stihove. Učinila je to pred Lukom Tralićem Shotom, i današnjim članom grupe Elemental. Uz njega, skupinu čine gitarist Erol Zejnilović, basist Konrad Lovrenčić, klavijaturist Davor Zanoški, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

– Sjećam se da sam bila strašno nervozna. Skupljala sam hrabrost od Tkalčićeve ulice, u koju smo tada zalazili. Ondje sam mu u jednom kafiću pokazala tekstove koje sam donijela u fasciklu. No rekao je da ih mora čuti. A kad sam mu odrepala stihove, jedino što je izustio bilo je: “To moramo snimiti” – prisjeća se Remi, koja je Shota tada poznavala kao člana rap grupe “Young Lordz”, koja je sredinom devedesetih bila hit u Zagrebu.
U to vrijeme zagrebački reperi, njih sedamdesetak, okupljali su se na glavnom trgu oko stupa u blizini sata, a ondje su znali repati, izvoditi break dance, slušati glazbu... Okupljalište im je bilo i u dvorištu škole u Varšavskoj, gdje je i crtala grafite, a nije joj bilo neobično ni preskakati ogradu na željezničkom kolodvoru sa sprejem u torbi kako bi označili stare vlakove.


– Ispričavam se svima koji su trebali brisati naše žvrljotine, no nama je to bilo jedno od najljepših razdoblja odrastanja – kaže Remi, koja je završila II. gimnaziju u Križanićevoj i studij engleskog te španjolskog na Filozofskom fakultetu. Živjela je u Sopotu, Sesvetama, na Kvatriću, a nedavno se preselila u Zvonimirovu, no uvijek se vraća na Britanac, koji je, kaže, njezina “sigurna zona” i emocionalna baza. Roditelji joj i dalje žive ondje, pa gotovo da nema nedjelje bez obiteljskog ručka u kući u kojoj je odrasla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije