Da se pripadnika bilo koje struke danas pita kakvo znanje mora imati
osim onoga za koje se obrazovao, odgovor bi bio jednak –
mulitidisciplinarno znanje. No isto tako, većina njih prigovorit će da
se takvo znanje danas ne može dobiti na fakultetu. Jer mnoge struke
danas su uznapredovale i znanje s njihova područja ne može se stjecati
kao prije nekoliko godina. Neke su zbog niza promjena promijenile i
ime, o čemu se malo zna, a još ih se tretira kao prije.
Nadalje, potrebne su i šire vještine. Primjerice, liječnici su
kompetentni u svojoj struci ali znanja u menadžerstvu nemaju, iako je
ono neophodno, pogotovo onima na vodećim pozicijama. Isto će odgovoriti
i, primjerice, farmaceuti ili arhitekti. I njima su danas, s obzirom na
niz kontakata koje imaju, potrebne razne vještine: od pregovaranja,
komunikacije do timskog rada, a velik broj njih ujedno mora i dobro
menadžirati.
Vještinama bi se mogla pridati i veća pozornost za predmete koji uče
etici poslovanja. Kod nas je to godinama bilo zanemareno, a ekonomisti
koji su se i citirali tumačeni su na prilagođen način, temeljen na
profitu.
Multidisciplinarnost, vještine i etika – potrebe za obrazovanje
Kako sam nasjeo na prevaru za koju zna i moj sin te tako izgubio hrpu eura
Kada se vratio iz škole moj polaznik 7. razreda rekao je da bi nam odmah rekao da je prevara da je čuo da nas netko traži da na PayPalu uplatimo pod opcijom „for friends“
Kotromanović: Moramo se zapitati zašto Trump nije reagirao kad je Biden dopustio Ukrajini da koristi američke projektile
Putin želi postići maksimalno što je proklamirao, a to je preuzimanje regija, ali ćemo vidjeti što će se događati tijekom iduće godine, objasnio je Kotromanović
U BiH nađene velike količine najpopularnije rude na svijetu: 'Uskoro će postati traženija od nafte'
Zastupnik u parlamentu BiH i predsjednik kluba Zelenih Saša Magazinović kazao je kako je o eksploataciji ovih sirovina nužno odmah otvoriti dijalog u cijeloj državi jer je riječ o strateškom pitanju.
Ivan Šarić i Natko Beck razgovarali o neočekivanoj temi važnoj za sve građane
Nekad je bio način da se meso očuva za zimu, a danas je delicija koja odiše poviješću