u županji

Dodijelom nagrada završen 23. festival glumca

Foto: Branimir Bradarić
Dodijelom nagrada završen 23. festival glumca
21.05.2016.
u 23:49
Nagradu „Vanja Drach“ za najbolju predstavu dodijeljena je za predstavu Bljesak zlatnog zuba“ Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.
Pogledaj originalni članak

Dodjelom nagrada najboljima po ocjeni prosudbenog žirija večeras je u Županji završio 23. Festival glumca. Prema odluci ocjenjivačkog suda (Sanja Marin, Lidija Helajz i Draško Zidar) nagradu „Vanja Drach“ za najbolju predstavu dodijeljena je za predstavu Bljesak zlatnog zuba“ Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu primile su Nela Kocsis za ulogu Laure Lenbach u predstavi "U agoniji" i Anja Šovagović Despot za ulogu Violet Weston u predstavi "Kolovoz u okrugu Osage".

Nagrada "Fabijan Šovagović" za najboljeg glumca dodijeljena je Marku Torjancu za ulogu Sigmunda Freuda u predstavi "Freudova posljednja seansa" i Jošku Ševi za ulogu šjora Paška Balancane u predstavi "Lažljivac". Nagradu "Ivo Fici" za najboljeg mladog glumca ili glumicu do 28 godina primio je Pero Eranović za monodramu "Priče iz Vukovara“. Ove godine je tijekom festivala održano 15 predstava iako je izbornik festivala Enes Kišević odabrao njih 18. U međuvremenu dvije predstave su otkazane zbog bolesti i ozljede glumca, a jedna zbog financijskih problema. Isto tako održan je i bogat popratni program tijekom kojega su organizatori i ove godine upriličili priredbu Glumci pjesnici, Dan domaćina i Glumačko sijelo. Održano je i 11 Malih noćnih razgovora s glumcima, Kazališni kviz te dvije izložbe. Ovogodišnji Festval glumca održavao se od 13. do 21. svibnja u gradovima Vukovarsko-srijemske županije s tim da je ove godine grad domaćin bila Županja i glumac Ivo Gregurević.

>> Perica Martinović: Glumci i Slavonija vole se trajno. Ovo je duša i srce Hrvatske

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.