Ova je sladoled torta sigurno jedna od jednostavnijih slastica, pa nema razloga da ne pokušate, pogotovo ako se nekom od ukučana bliži rođendan. Evo što trebate:
Sastojci:
100 grama tamne čokolade
500 grama vrhnja (obično, biljno, sojino)
arome vanilije
200 grama kondenziranog mlijeka
2 žlice kakaa
5 ideja uz koje jesen postaje najljepše godišnje doba
Priprema:
Kekse sameljite u blenderu i prebacite u dublju posudu.
Dodajte 50 grama rastopljenog maslaca i 1 žlicu vrhnja. Dobro promiješajte.
Prebacite u kalup promjera 18 cm, dobro utisnite i poravnajte. U posudu stavite 100 grama čokolade i 100 grama vrhnja pa rastopite u mikrovalnoj. 400 grama vrhnja izmiksajte s vanilijom pa dodajte 200 grama kondenziranog mlijeka. Odvojite pola kreme i dodajte joj 2 žlice kakaa.
Sada na podlogu u kalupu formirajte okrugle oblike od tamne kreme te ih obrubite rastopljenom čokoladom.
Rupe popunite bijelom kremom i i iscrtajte rastopljenom čokoladom. Zagladite i premažite čokoladom. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
Izvadite 20 minuta prije posluživanja. Dobar tek!
Obožavatelji čokolade zgroženi: Evo kako izgleda biljka kakaovac prije nego se preradi u omiljeni slatkiš.