Sastojci:
350 g morskih plodova, 100 g mariniranih šampinjona, 200 g integralne riže, 200 g bukovača, 50 g margarina, 1 dl bijelog vina, 2 glavice luka, prstohvat češnjaka u prahu, 4 žlice ulja, mješavina začina, papar
Priprema:
Luk narezati na kockice, a bukovače na trake. Integralnu rižu prokuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti od viška tekućine. Na malo ulja popržiti luk, dodati bukovače te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok gljive ne omekšaju. Zatim dodati morske plodove, bijelo vino, marinirane šampinjone, češnjak u prahu i začine po ukusu. Kratko popržiti dok višak tekućine ne ispari. Na kraju dodati prokuhanu rižu i jošmalo prokuhati. Dodati margarin i miješati dok se ne rastopi.
>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš