UKUSNI I PRELIJEPI

Jeste li spremni za božićne kolače: Ovo je recept za cupcakes božićna drvca

Foto: Slatki svijet torti i kolača
Slatki svijet torti i kolača
Foto: Slatki svijet torti i kolača
Slatki svijet torti i kolača
Foto: Slatki svijet torti i kolača
Slatki svijet torti i kolača
13.12.2016.
u 08:40
Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama
Pogledaj originalni članak

Stiglo je blagdansko vrijeme, a s njime i jedan od omiljenih trenutaka u većini kućanstava – priprema kolača. Upravo zato predstavljamo cupcakes božićna drvca koja će svojim okusom i izgledom osvojiti i vaš blagdanski stol.

Recept sa stranice Slatki svijet torti i kolača pročitajte u nastavku:

Bjelanjke kratko izmiksajte da se zapjene, dodajte sol pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žutanjke i aromu vanilije pa sve dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko pa još jednom izmiksajte smjesu prije nego što dodate brašno i prašak za pecivo.

Foto: Slatki svijet torti i kolača

Brašno kuhačom umiješajte u smjesu i dobro sve izradite tako da ne bude grudica. Na kraju malo-pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano sjedinite sve sastojke. Košarice za muffine napunite do ½ visine kalupa. Muffine pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C.

Foto: Slatki svijet torti i kolača

Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama. Za pripremu Chantilly kreme slatko vrhnje izmiksajte do pola, dodajte šećer u prahu i aromu vanilije pa miksajte dok ne dobijete dovoljno čvrst šlag za dekoraciju muffina.

>> Aromatizirani med s lješnjacima prava je poslastica - evo kako je pripremiti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.