U samom Parku prirode Lonjsko polje nalazi se Ekoetno selo Strug, obiteljsko turističko imanje obitelji Mlinarević s deset dvokrevetnih soba i restoranom “Kod dida Joze” koji u rustikalnom ambijentu nudi isključivo autohtonu kuhinju ovog dijela Hrvatske.
Tradicija je svuda prisutna na imanju: spava se u tradicijskim obnovljenim posavskim kućama, starijima od sto godina, a restoran se odlikuje domaćom kuhinjom. Na malom prostoru smjestilo se ovdje čak šest rijeka te je oduvijek ovo područje bilo raj za ribolovce , a kralj riba – smuđ – zauzima posebno mjesto na jelovniku restorana.
Mlinarevići kazuju kako ne žele kvariti okus smuđa pa ga najčešće poslužuju gostima na žaru, uz umak od autohtonog bijelog vina, škrleta, s češnjakom, bosiljkom, nerafiniranim uljem te uz malo crnog papra. Ovdje se jedu isključivo tradicionalna domaća jela pa tako gostima služe i domaći kruh, tijesto, nedaleko ulovljenu štuku, soma, ali i vepra, jelena...
Od lokalnih seoskih domaćinstava nabavljaju i sve druge namirnice, a tu su i starinski kolači, knedle, tačkrle, štrudle... U tom smjeru ide i vinska lista, koja zbog orijentacije na autohtonost nije bogata, ali škrlet i frankovka koje nude poznata su moslavačka vina koja se na granici Posavine, Moslavine i Slavonije jednostavno moraju probati.