Slaninu svatko voli pripremati i konzumirati na svoj način.
Osim što će obogatiti mnoga jela, mnogima će probuditi okusne pupoljke pomisao na hrskave komade ove delicije.
Ako ste među njima, bez obzira na to s čim ćete ih "sljubiti", ovo je jedan od najjednostavnijih načina za pripremu hrskave slanine.
Narezanu slaninu posložite na aluminijsku foliju na lim za pečenje.
Ostavite malo razmaka između svakog komada i, kada ste sve posložili, stavite u hladnu pećnicu.
Tek nakon toga upalite pećnicu na 220 stupnjeva i ostavite da se peče 14 minuta.
Nakon toga izvadite pečene komade i stavite ih na papirnate ručnike pet minuta da se ohlade i postanu hrskavi.
Iako bi mnogi rekli da je najjednostavniji način ispeći slaninu u tavi za manje vremena, autor ovog recepta, koji je na stranim portalima s receptima ocijenjen kao najbolji, tvrdi da je tajna u tome da se slanina stavlja u hladnu pećnicu i, kako se ona zagrijava, tako se i slanina "razvija" s porastom temperature i dobiva posebnu hrskavost kada je izvadite na hlađenje, za razliku od pečenja u tavi.
Je li ovo zaista najbolji način za onu pravu, posebnu hrskavost? Isprobajte sami...
>>Pravi kuleni i kobasice su zdravi jer se rade samo od paprike, soli i mesa
>>'Čovjek je svejed, a karcinom ne prouzročuje namirnica, nego učestalost konzumacije'
....znam samo da nema ukusnije nego ispečene u prirodi na običnim drvenim rašljama na vatri...