Pečenjare s Michelinom

Jelo sa štanda vrijedno tek 15-ak kuna u dugim redovima čekaju satima!

Foto: Tripadvisor/d_kageyama
Jelo sa štanda vrijedno tek 15-ak kuna u dugim redovima čekaju satima!
05.08.2016.
u 22:04
Dva su štanda u singapurskoj kineskoj četvrti dobila Michelinovu zvjezdicu.
Pogledaj originalni članak

Da cijena hrane za Michelinove ocjenjivače restorana nije neki bitan čimbenik, govori i ova vijest. Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, štand u singapurskom Chinatownu, dobio je Michelinovu zvjezdicu!

U tom dijelu singapurske četvrti redovi u kojima se čeka neko od jela nisu nikakva rijetkost, kako je napisao reporter Guardiana, no jedan je red ipak najduži, onaj ispred sada slavne pečenjare. Skupo nije uopće, porcija piletine u sojinu umaku s rižom stoji oko 15 kuna, novac je to s kojim i u nas možete otići tek u obližnju pekarnicu.

Dnevno prodaju 180 pilića, 30 više nego prije uvrštenja na Michelinov prestižni popis. Što je još zanimljivije, ovo nije jedini takav štand kojemu su Michelinovi inspektori dodijelili svoje prestižno priznanje. Isto je dobio i Tang Chay Seng’s Hill Street Tai Hwa Pork Noodle poznat po mljevenom mesu s rezancima. Da biste okusili zbog čega su dva štanda u Singapuru dobila svoje zvjezdice, morat ćete čekati satima, toliki su, naime, redovi. Michelinove stručnjake singapurski su okusi impresionirali do te mjere da su napravili i poseban vodič.

>>Wine Institute: Hrvati piju najviše vina po glavi stanovnika na svijetu

>>Njegova je kuhinja bila hram gastronomije, ali Violier nije izdržao stres za štednjakom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TH
than
23:00 05.08.2016.

OK. A jel' se organizira neko putovanje tamo ?!?!? Mislim, kada je vijest vec objavljena.