obožavana tjestenina

Koje je jelo bolje od domaćih raviola?! Još kad su punjeni svježim šparogama i finim sirom... Savršeno!

Foto: David Ružić
Koje je jelo bolje od domaćih raviola?! Još kad su punjeni svježim šparogama i finim sirom... Savršeno!
19.04.2022.
u 11:57
Napraviti domaće raviole uopće nije tako teško kako ste možda mislili. Samo pratite upute u ovom receptu i ispast će vam božanstveno. Recept smo dobili u istarskom restoranu San Mauro.
Pogledaj originalni članak

Obitelj Sinković, koju čine bračni par Libero i Dora te njihovi sinovi Patrik i Sergej, plemićka je obitelj koja, prema pisanoj povijesti, datira još iz daleke 1656. godine. Sve do današnjih dana uspješno su održali tradiciju proizvodnje grožđa, vina, rakije, ulja, voća i povrća te ratarskih kultura. Njihov Agroturizam San Mauro mjesto je na kojem će istinski hedonisti znati cijeniti činjenicu da sva čula moraju aktivirati kako bi užitak bio potpun. Djelić te ljepote možete stvoriti i na svom tanjuru prije nego se odlučite na posjet ovom jedinstvenom mjestu.

Foto: David Ružić

Ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom à la Julienne

Sastojci za raviole:

400 g brašna

5 jaja

100 g svježeg sira pomiješanog s parmezanom

sol

voda

ulje

Sastojci za umak:

100 g sjeckanih blanširanih šparoga

malo vrhnja za kuhanje

malo kravljeg masnog topljenog sira

Foto: Shutterstock

Priprema:

Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu i stavite jaja u sredinu. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Tijesto umijesite pa omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori. Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 g mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 4 x 5 cm i na sredini svakog stavite hrpicu nadjeva. Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite na laganoj vatri 2 minute. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta à la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.