uskrsna kuharica

Krem juha od vrganja s hajdinskom kašom

Krem juha od vrganja s hajdinskom kašom
14.04.2017.
u 22:30
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

200 g hajdinske kaše, 300 g svježih vrganja, 60 g luka, 2 žlice ulja, 1 žlica Vegete, crni papar mljeveni, 2 l vode, 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Vrganje očistite, narežite, zalijte vrelom vodom i ocijedite, a kašu operite u toploj vodi.

Luk nasjeckajte i popecite na ulju, dodajte vrganje, kašu, Vegetu, papar i zalijte vodom.

Juhu kuhajte 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite je posutu peršinom.

Savjet:

Svježe vrganje možete zamijeniti s 50 g suhih vrganja koje ste prethodno namakali u toploj vodi.     

>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
09:09 15.04.2017.

Ta hajdinska kaša, to je valjda, heljdina kaša? Ili heljdinska, kako bi novinar to napisao.