Promo

Kulinarske priče iz Hrvatske

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
akademija
Foto:
electrolux (1)
Foto:
electrolux (1)
VL
Autor
PR Članak
05.10.2010.
u 08:55
Ovogodišnja radionica, sedma po redu, posvećena je autohtonim hrvatskim jelima iz svih krajeva Hrvatske, od Dubrovnika do Slavonije.
Pogledaj originalni članak

I ove godine pružamo vam priliku da postanete sudionik Akademije zdravog življenja i okušate se u kuhanju. Već sedmi put Electrolux i Večernji list omogućuju vam da sudjelujete u kulinarskoj avanturi koja donosi uzbuđenje za sve. Kako za sudionike, tako i za sve naše čitatelje.

Domaća kuhinja
Ovogodišnja akademija imat će šest radionica. Uz Electrolux i Večernji list sudjeluju i Podravka, Hrvatski kulinarski savez i Badel 1862. I dok smo vam tijekom prošlogodišnjih radionica predstavili Electroluxovu internetsku stranicu www.dinnerexplorer.com/hr te otkrili što povezuje gastronomiju i argentinski tango, Oktoberfest, rumunjski festival gitara i noć vještica, ove godine radionice su posvećene našoj kuhinji.

Pripovijedajući autohtone priče hrvatskih regija, namjera im je popularizirati naše namirnice, jela, recepte i pića te pokazati sve bogatstvo hrvatske kuhinje. Kroz radionice ispričat ćemo vam najljepše gastronomske priče Istre i Kvarnera, Dalmacije, Zagorja, Prigorja, Slavonije i dubrovačkog kraja. Sve radionice održavaju se pod mentorstvom kuhara iz Hrvatskoga kuharskog saveza.

Oni će osmišljavati teme i recepte pojedinih radionica prema kojima će odabrani sudionici pripremati jela. Naravno, kao i svake godine, i ove će čitateljima odabranima za sudjelovanje na radionici u pripremi jela pomagati Podravkini promotori kulinarstva. Na kraju svake radionice jela će se kušati i ocjenjivati. Sudionik čije jelo bude proglašeno najboljim osvaja Electroluxov pekač kruha EBM 8000, koji će poslužiti kao pomoć u pripremi ukusna kruha, torti, brioša, marmelada i različitih deserta. No, i oni koji ne pobijede, osvojit će utješne nagrade – Electroluxov štapni mikser ESTM 4200. Za nagrade su se pobrinuli i ostali suradnici naših radionica.

Krećemo iz Istre
Serija tematskih kulinarskih radionica održavat će se svaki drugi utorak u Electroluxovu kulinarskom centru u Zagrebu, Slavonska avenija 2, opremljenom najnovijim Electroluxovim proizvodima koji olakšavaju pripremu i omogućuju pohranjivanje hrane. Prva radionica održat će se 12. listopada, osmislio ju je kuhar Zoran Stanisavljević, a naše će čitatelje povesti kroz gastronomiju Istre i Kvarnera.

Sljedeća radionica održat će se 26. listopada, a pod vodstvom odabranog kuhara upoznat ćemo vas s autohtonim jelima i pićima Dalmacije (Zadar, Šibenik, Split i otoci). Kroz Slavoniju i njezinu gastronomiju povest ćemo vas 9. studenoga, a kroz Podravinu (Varaždin, Čakovec, Koprivnicu i Viroviticu) 23. studenoga. Specijaliteti Zagorja na rasporedu su pete radionice, koja će se održati 7. prosinca, a 21. prosinca kuhat ćete prema autohtonim receptima dubrovačkoga kraja – Dubrovnika, Pelješca, Korčule, Metkovića i Cavtata.

Ako ste željni novih gastronomskih znanja i iskustava, a ujedno se i dobro družiti, prijavite se na naše radionice. I oni koji ne budu izabrani o svemu će moći čitati na stranicama Večernjeg lista. Kao i tijekom dosadašnjih godina omogućit ćemo svim čitateljima da prate što se događa na našim radionicama. Donijet ćemo i najzanimljivije recepte te najzanimljivija pisma. Možda baš ona potaknu nekoga od vas da se prijavi.

Prijavite se na adresu kulinarskaakademija@vecernji.net

Pogledajte na vecernji.hr