Narezano voće, posebno jabuke, brzo potamni nakon rezanja, a pogotovo ako ga izrežete i ponudite djeci koja ga katkada jedu i cijeli dan.
Već nakon pola sata voće počinje tamniti, a djeci je tada još neprivlačnije i rijetko tko bi ga pojeo.
Majka troje djece Eleanor Hill na internetu je podijelila trik o tome kako voće koje daje svojim mališanima ostaje svježe kao da ga je tek narezala. Pogotovo kada je riječ o voću koje im pakira za obrok u školi jer djeci ga je teško jesti u komadu, a izrezano brzo potamni.
Većini je poznato da se to može učiniti prskanjem limunovog soka po voću, no kisela jabuka i ovako nije omiljeni izbor najmlađima, a pogotovo ako je još poprskana limunom.
Eleanor Hill tako oko jabuke, nakon što je provuče kroz sjeckalicu za voće, stavi deblju kuhinjsku gumicu pa tako voćka ostane u komadu, a vlastite kiseline u voću ne dopuštaju da ono oksidira i počne tamnjeti.
– Isto to činimo i s kruškama jer od smeđe jabuke gora je samo smeđa kruška – ističe ona.
Ovaj trik svidio se mnogim majkama koje često bacaju voće jer ga djeca ne pojedu.
Pogledajte i galeriju: Sigurno će vam biti žao što ovo s vrećicama niste znali ranije
Izrezano voće se može staviti u vrećicu za zamrzavanje pa izvući zrak, ostaje svježe najmanje 24 sata.