Odlično rješenje

Majka otkrila jednostavan trik kako da voće ne potamni nakon rezanja

Foto: Thinkstock
jabuke
Foto: Instagram
jabuka
Foto: Instagram
jabuka
Foto: Instagram
jabuka
29.03.2018.
u 13:46
Jabuke, nakon što ih narežete, brzo počnu gubiti svoju svježinu, a slična je situacija i s drugim voćem
Pogledaj originalni članak

Narezano voće, posebno jabuke, brzo potamni nakon rezanja, a pogotovo ako ga izrežete i ponudite djeci koja ga katkada jedu i cijeli dan.

Već nakon pola sata voće počinje tamniti, a djeci je tada još neprivlačnije i rijetko tko bi ga pojeo.

Majka troje djece Eleanor Hill na internetu je podijelila trik o tome kako voće koje daje svojim mališanima ostaje svježe kao da ga je tek narezala. Pogotovo kada je riječ o voću koje im pakira za obrok u školi jer djeci ga je teško jesti u komadu, a izrezano brzo potamni.

Većini je poznato da se to može učiniti prskanjem limunovog soka po voću, no kisela jabuka i ovako nije omiljeni izbor najmlađima, a pogotovo ako je još poprskana limunom.

Eleanor Hill tako oko jabuke, nakon što je provuče kroz sjeckalicu za voće, stavi deblju kuhinjsku gumicu pa tako voćka ostane u komadu, a vlastite kiseline u voću ne dopuštaju da ono oksidira i počne tamnjeti.

Foto: Instagram
jabuka

– Isto to činimo i s kruškama jer od smeđe jabuke gora je samo smeđa kruška – ističe ona.

Ovaj trik svidio se mnogim majkama koje često bacaju voće jer ga djeca ne pojedu.

Pogledajte i galeriju: Sigurno će vam biti žao što ovo s vrećicama niste znali ranije

Foto: screenshot/youtube
Jaja
Foto: screenshot/youtube
Trik s vrećicom
Foto: screenshot/youtube
Trikovi s vrećicom
Foto: screenshot/youtube
Trikovi s vrećicom
Foto: screenshot/youtube
Trikovi s vrećicom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
trabant7
14:10 29.03.2018.

Izrezano voće se može staviti u vrećicu za zamrzavanje pa izvući zrak, ostaje svježe najmanje 24 sata.

2X
2Xgeneral
15:46 29.03.2018.

pa nek mama oguli jabuku, nareže i stavi vrečicu!!! prava mama kokoš