Omiljena ljetna namirnica

Navalite odmah na ovaj savršeno začinjeni pečeni kukuruz jer neće dugo potrajati na poslužavniku

Foto: Shutterstock
Navalite odmah na ovaj savršeno začinjeni pečeni kukuruz jer neće dugo potrajati na poslužavniku
31.07.2022.
u 07:00
Ništa ne prija ljeti kao klip mirisnog, pečenog kukuruza, a ovaj kukuruz sa žara začinjen svježim korijanderom, limetom i paprikom prepun je omiljenih ljetnih okusa.
Pogledaj originalni članak

Kukuruz šećerac pečen na žaru do savršenstva, premazan kokosovim uljem i svježim sokom limete, te posut dimljenom paprikom, korijanderom, solju i crnim paprom probudit će sva osjetila.

Foto: Shutterstock

Začinjeni pečeni kukuruz

Sastojci:

4 klipa kukuruza

2 žlice kokosovog ulja

dimljena paprika, količina po ukusu

1 limeta, izrezana na kriške

šaka svježeg korijandera, nasjeckanog

ružičasta himalajska sol, količina po ukusu

svježe mljeveni crni papar, količina po ukusu

Priprema:

Zagrijte roštilj, a možete koristiti i pećnicu koju prethodno zagrijte na 200 stupnjeva. Želite li djelomično pougljeni kukuruz, zadignite nekoliko listova komušine na svakom klipu. Kukuruz stavite izravno na roštilj, pokrijte i pecite 15 do 20 minuta ili dok se listovi komušine ne zaprže sa svih strana, povremeno okrećući. Maknite s rešetke i ostavite da se ohlade toliko da se ne opčete dok stavljate začine. Uklonite komušinu i svilu sa svakog klipa kukuruza. Listove možete potpuno ukloniti ili ih presavinuti i koristiti za pridržavanje klipa. Kistom za tijesto ili rukama rasporedite kokosovo ulje po svakom klipu kukuruza. Stavite kukuruz na pladanj za posluživanje, pospite dimljenom paprikom, poprskajte svježim sokom limete, pospite svježim korijanderom i začinite solju i crnim paprom. Poslužite odmah, može i uz vama omiljeni umak.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.