Restoran "Dva goluba"

Želite proputovati 30-ak godina u prošlost dok jedete gablec? Ovo je restoran za vas

Foto: Pixsell
gableceda - dva goluba
Foto: VL
tjedan-gableca
Foto: Pixsell
gableceda - dva goluba
Foto: Pixsell
gableceda - dva goluba
Foto: VL
gableceda - default
18.04.2014.
u 11:04
Nakon što pojedete jelo neće se ni vama dati ništa osim disati, i to uz veliki trud.
Pogledaj originalni članak

U sklopu Gablecijade otišli smo do restorana "Dva goluba", smještenog na zagrebačkom Kvatriću.

Ambijent je "stara škola". Ako želite proputovati otprilike 30-ak godina u prošlost dok jedete gablec, to je restoran za vas. Tamo vrijeme kao da je stalo i ne da mu se dalje, a ako probate hranu, skužit ćete i zašto. Nakon što pojedete jelo neće se ni vama dati ništa osim disati, i to uz veliki trud. Parking je malo problematičan pošto je odmah uz prilično prometnu cestu, ali – kaže gazda – da iza restorana ima 10 parkirnih mjesta samo za goste.

Foto: VL

Restoran ima jako velik prostor, savršen za proslave, krizme, predizborne skupove, ma sve. Isplati li se tamo doći? Definitivno.

Osoblje kao da je došlo u paketu s restoranom, starija gospoda u bijelim košuljama, crnom prsluku i crnim hlačama. Ne možeš protiv klasike.

Od gableca na meniju za 25 kuna poslužili su svinjski odrezak u povrću. To meso je bilo toliko mekano i sočno da se zapitaš što je ta svinja radila i gdje je živjela da je tako dobra. Povrće je taman kuhano, ni premekano niti pretvrdo.

Drugo jelo je kosani odrezak , kombinacija svinjetine i junetine sa začinima. Uz to možete birati varivo od graha ili varivo od kupusa.

Cijena je 35 kuna. Poslužili su varivo u "loncu". Lonac je namjerno u navodnicima jer to više sliči na kazan nego na lonac. Porcije su naime, toliko velike.

Foto: Pixsell

>>Lički lonac – tako fin i domaći da zaslužuje medalju UNESCO-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr