Mljekomati zaživjeli

Pite i štrukle finije s domaćim mlijekom

Foto: Rajko Polić
Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
Foto: Rajko Polić
Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
Foto: Rajko Polić
Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
Foto: Rajko Polić
Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
Foto: Rajko Polić
Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
10.03.2014.
u 23:11
Svejedno u kakvu kolaču, ako su sastojci kvalitetni i visokovrijedni, i pitama i gibanicama, štruklima i štrudlama možemo se podičiti Europi svojom izvornom i tradicijskom gastronomijom
Pogledaj originalni članak

Od domaćeg mlijeka koje farmeri odnedavno nude kroz mljekomate finije su i pite i štrukle, a mnogim mlađim obiteljima s više djece pravo je otkriće. Tako smo na mljekomatu farme Vrhovec zatekli Zaprešićanku Ankicu Kovač kako kupuje više boca mlijeka.

-Od njega spravljam mladi sir za tradicionalnu bosansku pitu (savijaču), koju voli i suprug Draško i dvije kćerke, a osim tradicije štos je baš u mlijeku i siru, koji nije kiselkast kao kupovni. Radim ga s kvascem od jogurta (tri na dvije litre mlijeka) postupno zagrijavajući, a poslije grušanja se ocijedi. Također od kvalitetnog brašna radim domaće tijesto, a rolice mogu biti po želji i s drugim nadjevima. -

Svejedno u kakvu kolaču, ako su sastojci kvalitetni i visokovrijedni, i pitama i gibanicama, štruklima i štrudlama možemo se podičiti Europi svojom izvornom i tradicijskom gastronomijom, samo je najprije sami moramo što bolje upoznati i favorizirati,

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.