Vidimo se u Milanu!

Prvi od devet: Grk Grigoris Kikis najtalentiraniji je mladi chef u ovom dijelu Europe, a prestižna titula pripala mu je u Zagrebu

Prvi od devet: Grk Grigoris Kikis najtalentiraniji je mladi chef u ovom dijelu Europe, a prestižna titula pripala mu je u Zagrebu
10.11.2022.
u 13:06
Nakon dana natjecateljskog kuhanja uživo i izvanrednih prikaza kulinarskog umijeća nekih od najtalentiranijih mladih kuhara u jugoistočnoj Europi i Mediteranu koje se održavalo u Visokoj školi ASPIRA, S.Pellegrino Young Chef Akademija priznala je Grigorisa Kikisa kao pobjednika regionalnog finala natjecanja koje je održano 8. studenoga u Zagrebu, uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.
Pogledaj originalni članak

Grigoris Kikis, izdvojio se iz konkurencije pobjedom nad preostalih 9 kuhara te mu je pripala čast da sudjeluje u velikom finalu natjecanja koje će se održati u Milanu, 2023. godine. Grigoris je osvojio renomirani žiri vrhunskih i svjetski poznatih chefova, svojim prepoznatljivim jelom nazvanim “The Story od Cod”. Grigoris je kroz svoje jelo prikazao grčku gastronomsku kulturu kroz spoj tradicionalnog i modernog. Inspiracija korijenima i poviješću uz pojavu složenosti kroz jednostavnost poruke su koje nadahnjuju njegovo autorsko jelo.

 – S.Pellegrino Young Chef natjecanje pružilo mi je jedinstvenu priliku da pomaknem svoje granice i postanem još kreativniji u svakodnevnom životu kuhinje svog restorana. Bilo je zabavno i inspirativno upoznati toliko talentiranih i ambicioznih kuhara i kreatora, sudionika, mentora i članova žirija koji su razmjenjivali ideje, povezivali se i inspirirali jedni druge. Mislim da je ovo zapravo bio najbolji dio natjecanja i jako sam zahvalan S.Pellegrino Young Chef Akademiji na mom sudjelovanju i svima koji su vjerovali u mene i pomogli mi da postanem kuhar kakav sam danas. Ove dvije nagrade svakako pripadaju njima! Vidimo se u Milanu! – izjavio je Grigoris Kikis, ovogodišnji pobjednik regionalnog finala Južne Europe i Mediterana.

Kako bi pomogla Grigorisu Kikisu, na njegovom putu do velikog finala u Milanu, dodjeljena mu je mentorica Georgianna Hiliadaki, chef i suosnivačica Funky Gourmet restorana s 2 Michelinove zvjezdice u Ateni, te restorana Opso, Ino & PittaBun u Londonu. Georgianna je također nagrađena kao 5. najbolja kuharica na svijetu 2017., prema Best Chef Awards, i najbolja kuharica u Ateni u Grčkoj tri uzastopne godine 2017.-2019. Georgianna će Grigorisa mentorirati uz smjernice kako poboljšati autorsko jelo i podržati ga u pripremi za međunarodno finale.

Kao i u izdanju natjecanja u 2019./21. godini, trenutno natjecanje donosi i tri dodatne nagrade uz glavnu nagradu: Nagradu S.Pellegrino za društvenu odgovornost za koju glasa Udruga održivih restorana koja vodi program Food Made Good, nagradu Acqua Panna za Povezanost u gastronomiji za koju su glasali mentori natjecanja, te Fine dining lovers Food for Thought nagradu za koju su glasali Fine Dining Lovers čitatelji.

Zajedno s Grigorisom Kikisom, koji je dobio priliku natjecati se za S. Pellegrino Young Chef Academy Award 2022.-23. u velikom finalu u Milanu, tri su mlada kuhara također nagrađena na regionalnom finalu i korak su bliže dostizanju velikog finala natjecanja:

  • S.Pellegrino nagradu za društvenu odgovornost osvojio je Žiga Koprivc, sa jelom imena: “Just the two of us”
  • Acqua Panna nagradu za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, Ivan Tartaro iz zagrebačkog restorana Mano2, sa jelom imena: “Grounded Roots”
  • Fine Dining Lovers Food for Thought nagradu također je osvojio pobjednik regionalnog finala Grigoris Kikis, with the dish: “The Story of Cod”.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.