Restoran Stari ribar, Ližnjan

Za okladu pojeo mesa za šestero. I uspio je!

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Turisticka patrola Vecernjaka
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Turisticka patrola Vecernjaka
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Turisticka patrola Vecernjaka
12.08.2021.
u 09:05
Jedini je to restoran koji radi cijele godine.
Pogledaj originalni članak

Veseli ribar gostionica je u Ližnjanu koja radi više od pola stoljeća. U samom je centru mjesta, ne može je turist promašiti. I domaći jedu ovdje, radi cijelu godinu. Jedini. Kultni Veseli ribar, nekoć, postao je – Stari ribar.

– I dalje je veselo! – govore domaći. Gazdarica je Danijela Božić, a njezini sinovi Luka i Dragi rade marljivo dok majka stoji pred novinarskim mikrofonom.

Nose sinovi riblje plate, svježe dagnje, puno mesa... Jedini je to restoran koji radi cijele godine.

– Bio je Rus, ostavio nam 100 kuna napojnice. A kad smo mu odnijeli još jedno piće na kuću, vadi još 200 kuna. To je moglo trajati u nedogled – govore sinovi o gostima, a majka se sjeti: – Jedan je pojeo dvije mesne plate u okladu! Četiri pljeskavice s kajmakom, četiri ražnjića, četiri kobasice, četiri piletine s pršutom, četiri svinjska lungića sa sirom i ajvarom i četiri porcije pomfrita.

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Turisticka patrola Vecernjaka

A što je dobio za okladu? – Pivo! Probali smo nas dvojica, Večernjakovi reporteri, pojesti jednu mesnu platu. Nismo uspjeli. Stali smo na pola...

Ostali bez piva. Svaka čast tom Nijemcu, platili bismo mu i mi piće da ga vidimo, pojeo je za četvero, možda i za šestero. Tu se jede dobro. I puno!

Večernjakove zvjezdice

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 45

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 12

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 9

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 14

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 4

UKUPNO: 84

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.