jedan od najboljih

Cura često kritizira moja jela, no to mi ne smeta

Cura često kritizira moja jela, no to mi ne smeta
16.04.2011.
u 18:07
Konobar iz Trogira Robert P. Žmire na dobrom je putu da pobijedi u showu “MasterChef” jer se iskazao maštovitim i ukusnim jelima
Pogledaj originalni članak

Iz čiste radoznalosti Trogiranin Robert Predrag Žmire počeo je kao desetogodišnjak nedjeljom kuhati s bakom. Danas je ozbiljan kandidat za pobjednika kulinarskog showa “MasterChef” koji se prikazuje na Novoj TV.

 – Kuhanje me oduvijek privlačilo, a imao sam dva odlična mentora, Stipu i Petra, koji već 48 godina imaju restoran u Trogiru – kaže 39-godišnji konobar. Iako se želio posvetiti strojarsko-brodarskoj struci, otac mu je rekao da to nema smisla jer je i on sam proveo život u prašini i poslu. Tata mu je rekao da ima talenta za nešto drugo, a to je bilo kuhanje.

 

– Najviše volim spremati sve što ima veze s mediteranskom kuhinjom, bilo da je riječ o marokanskoj, portugalskoj ili španjolskoj,  kaže Robert čija jela uvijek prva kuša njegova djevojka. Priznaje da ga zna kritizirati, ali njene kritike su relevantne, veli, jer su joj roditelji kuhari. Njegova osobina je spajanje nespojivog, pa često voli sljubiti začine iz sjeverne Afrike s našim tradicionalnim jelima. U showu “MasterChef” upotpunio je znanje, usavršio dekoriranje te naučio da razmišlja o njima i da ih slaže kad stane ispred deset namirnica.

 

– Kad bih pobijedio u showu, dio novaca stavio bi kćerkici na račun, a dio bih uložio u autohtonu, pravu, jedinu i iskrenu konobu u kojoj bi se jela prava dalmatinska jela,  kaže Robert.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
palčić
06:30 17.04.2011.

naprid.

MA
mare0801
06:33 17.04.2011.

meni je ovaj tip vrlo nesimpatičan i čak prepotentan,a nije loš kuhar,to se mora reći.Od sna o dalmatinskoj konobi može odmah odustati,jer novi propisi iz ugostiteljstva izbacuju sve domaće i autohtono,ne možeš kupiti ni šaku suhih smokava od babe iz sela,jer ti ne može izdati račun....