TRADICIONALNI SAJAM

Na Europski trg po domaću zimnicu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
23.10.2021.
u 17:54
Na 7. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda u Zagrebu predstavlja se 59 proizvođača iz 17 hrvatskih županija
Pogledaj originalni članak

Zimnica po recepturi naših baka, ali i ona puno modernija, s daškom egzotičnih krajeva i kuhinja, domaći špek, zaštićeni autohtoni proizvodi poput ličkog krumpira, maslinova i bučina ulja... samo su dio ponude koja od jučer do nedjelje mami Zagrepčane i sve druge na tradicionalni 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba na Europskom trgu.

– Svake godine usavršavamo svoje proizvode, a naš posao već 12-13 godina prate i nagrade – zadovoljna je Vlasta Bokulić iz Sirača.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Proizvodnja njezina OPG-a uglavnom se temelji na tradiciji, ali osluškuje ona i trendove i kupce. Proizvodi 22 vrste džemova i pekmeza, ajvar, jabučni ocat od divljih jabuka, turšiju... Posebice je ponosna na “slavonski” džem od “dalmatinske” naranče s đumbirom, koji se okitio i zlatnom medaljom na 5. međunarodnom džem-festivalu u Gabali u Azerbajdžanu.

Još kad bi bilo više sluha za male OPG-ove, kaže, ističući kako mali OPG-ovi mogu svoje proizvode prodavati samo na kućnom pragu i na sajmovima – ali ovakvim, besplatnim, inače ih štand po danu košta i 2000 kuna. Da su ovakvi sajmovi uspješni, najbolje govori to što zahvaljujući kupcima koji je već poznaju obično proda sve što je pripremila.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.