Osijek

Prva specijalizirana tvornica u Hrvatskoj dnevno proizvede 430.000 bureka

Foto: ilustracija
Prva specijalizirana tvornica u Hrvatskoj dnevno proizvede 430.000 bureka
07.12.2014.
u 18:13
ureci se izvoze u mnoge europske države, a od idućeg tjedna kreće izvod u Australiju te Rusiju. Rusima se sviđa osječki burek koji nije mastan i ima manje kalorija od klasičnog bureka iz pekara
Pogledaj originalni članak

Prva specijalizirana tvornica bureka u Hrvatskoj počela je s radom sredinom studenog u Osijeku, donosi portal Osijek031. Tvornica se nalazi na 5.500 četvornih metara bivše tvorničke hale Elektro-Osijeka,a sagradio ju je poduzetnik Mato Škojo, čelni čovjek Mlinara.

Izgradnja je stajala 40 milijuna kuna. Tvornica je jedna od najmodernijih pekarskih pogona u ovom dijelu Europe, trenutno ima instalirane četiri proizvodne linije s kapacitetom proizvodnje od 430.000 komada burek ana dan, a kada pogon dobije dvije dodatne linije ta brojka će se popeti na 700.000 bureka dnevno. Tvornica trenutno zapošljava 40 zaposlenika, a kada se budu u potpunosti počeli koristiti proizvodni kapaciteti očekuje se da će broj zaposlenih u tvornici narasti na 110.

Tvornički burek radi se isključivo sirovinama hrvatskog podrijetla (brašno, svježi sir, meso, krumpir, špinat, luk) od pozantih dobavljača. Burek se u osječkom pogonu proizvodi šest dana u tjednu, a puni se s desetak vrsta različitih nadjeva, u slatkim i slanim kombinacijama, različitih veličina i oblika.

Bureci se izvoze u mnoge europske države, a od idućeg tjedna kreće izvod u Australiju te Rusiju. Rusima se sviđa osječki burek koji nije mastan i ima manje kalorija od klasičnog bureka iz pekara.

>> Ukrao meso za burek iz pekare, a onda ga ulovili građani!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

DU
dukidudoje
19:36 07.12.2014.

Burek,Burek,ej ostavite i za mene,2 burek za 2 pare majstore iza saltera, volim to i ja...svi za burek,burek za sve

TA
takitako
19:09 07.12.2014.

osim recepta ostavili Turci i mnogo turcizma na ovim prostorima, ja doista volim turske recepte,hrana im je (A) classe,ali i doner im je pravi trennd u svijetu, dok mcdonald propada sve dublje i ima afera

MO
mojski5
19:15 07.12.2014.

takitako @....... burek je turski recept,ali ga sada prave svi,sto je ukusno to i vrijedi da bude prisutno u svim gradovima,jedem ja i italijansko,i japansko, i marokansko,i africko, sve sto volim je ok...sto se tice mkdonaldsa to je istina,mnogi mkdonaldsi se zatvaraju, jer ima stvari koje se prodaju i kojima je rok istekao,zato danas imamo puno ljudi koji izbjegavaju tu vrstu brzog jela