oleandar terasa

Badnjak i Nova godina stižu na Fuliranje u Esplanadu

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Fuliranje na terasi hotela Esplanade
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Fuliranje na terasi hotela Esplanade
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Fuliranje na terasi hotela Esplanade
22.12.2021.
u 12:34
Ulaz na Fuliranje moguć je samo s covid potvrdama
Pogledaj originalni članak

Blagdani uvijek donose veselje, jer to su trenuci za druženje s prijateljima i obitelji, opuštanje i odmor. Nije niti čudo da te dane svi očekujemo s nestrpljenjem i veseljem. Za one koji još ne znaju gdje provesti blagdane i doček Nove godine, jedan od prijedloga je posjetiti terasu Esplanadu gdje se ove godine održava Fuliranje.

adventski specijaliteti

Darujemo vam recept za najtraženije jelo Fuliranja: Pripremite sami Esplanadine krokete s pršutom i paškim sirom!

Ako ste posjetili ovogodišnje Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade, sigurni smo da niste propustili isprobati kako izgleda kada se ugledan fine dining restoran, poput Espanadinog Zinfandels'a, predstavi u street food varijanti. Chefica hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, otkrila nam je kako pripremiti ove sočne zalogaje koji se doslovce tope u ustima.


 
"U petak, od 11 h program započinje najveselijim gradskim Badnjak partijem by Ozren Kanceljak Kanca, koji nas vodi na putovanje oko svijeta, u ritmu muzike za ples. Bit će to pravi glazbeni potpourri afro vala, latino beatova, pa sve do rocka, novog vala i disca. U rano poslijepodne uvest će nas uživo Brass Kvintet Schoenkopf - svoje će dahove i prste ujediniti nekoliko akademskih glazbenika od 14 do 15 h, uz popularne blagdanske melodije. Izmjenjuju se s Kancom sve do 17 h, kada kormilo preuzima DJ Jazzozo i usmjerava ga do 22 h. Od 11 do 23 h naši ugostitelji, osim uobičajene ponude, spravljaju prave oblizeke: Taika vas čeka u svom ribljem carstvu s kozicama, lososima i Jakobovim kapicama, dok Good Kut svom meniju dodaje i lignje. Ljubitelji jela na žlicu prošetat će do kućice Esplanade i guštati u bakalaru na bijelo i na crveno. Vrsni riboljupci zastat će kod kućice Restača - mirisat će tuna steak, pašteta od bakalara i kamenice, a pripremaju i posebno iznenađenje: TAČ fritule, spravljene po receptu gđe. Vesne Miletić, koje su pronašle svoje mjesto u Božićnom Michelinovom prilogu tradicionalnih Božićnih kolača. Želite li ostati u formi, svratite 25.12. na Božić i zaplešite uz DJ’a Stanka Bondžu koji je s vama od 17 do 22 h, a blagdanski smo raspoloženi sve do 23 h", kažu organizatori.
 
Staru godinu će ondje ispratiti od 11 sati pjesmom, dobrim vibracijama, plesom i tako sve do 13 h kad stiže pojačanje - Ljetno kino s live svirkom, a iza njih slijedi DJ Škrinjica s laganim zagrijavanjem za Novu.

- Od 19 h Robert Mareković nastavlja sa zagrijavanjem za Novu 2022. s najvećim hitovima i najpopularnijom glazbom, uz koju jedino sretni možete biti i smiješak ne možete skriti. Osim brojnih već opjevanih delicija na 12 ugostiteljskih kućica, od kobasica, sendviča, burgera, kroketa do plant based oblizeka, očekuje vas raskošna ponuda toplih napitaka - kombinacija ginova i rakija s čajevima, punčevi, kuhana vina, čak četrdeset vrsta rakija, pravi Božićni kokteli i naravno pjenušci i šampanjci. Novu pozdravljamo do 01 h ujutro i što još reći osim motivirajućih riječi Brada Parsleya: Sutra otvarate prvu praznu stranicu od njih 365 u svojoj knjizi, potrudite se ispuniti je novim počecima, dobrim djelima i pozitivnim mislima. Ulaz na Fuliranje moguć je samo s covid potvrdama -poručuju organizatori.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.