Ljetno izdanje

U ovim se posebnim vremenima na Fuliranju chilla pod palmama

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje
17.07.2020.
u 12:36
Mjesto radnje je, kao i u zimskoj inačici, Strossmayerov trg, a nerijetki su već na otvaranju zamijetili da mu je prednost to što nema blagdanske gužve.
Pogledaj originalni članak

Pokorilo je Advent, a sad nam Fuliranje otkriva i svoju ležerniju, ljetnu stranu. Mjesto radnje je, kao i u zimskoj inačici, Strossmayerov trg, a nerijetki su već na otvaranju zamijetili da mu je prednost to što nema blagdanske gužve pa ljubitelji dobre kapljice i još bolje hrane mogu uživati uz propisanu distancu i poštujući sve epidemiološke mjere.

Grad je malo živnuo

Gastroponuda je, doduše, nešto skromnija jer se iće i piće konzumira na svega pet kućica. Među njima je i The Garden Kitchen chefa Marka Palfija, u kojem se cijena pristojnog komada pizze s prhkim tijestom nadjevenim kvalitetnim namirnicama kreće od 18 do 22 kune.

– Prozvali smo je Better pizzom jer je radimo od tijesta fermentiranog 48 sati i koristimo isključivo prirodne kvasce pa je laganija od klasične, no visoke nutritivne vrijednosti. Hrskava je izvana, a iznutra mekana i sočna jer je nakon pećnice stavimo na grill – otkriva nam pizza-majstorica Lana Bene pa dodaje da posjetitelji kod njih rado naručuju i pohane batke međimurskih piceka te Smokey Double G Burger.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje

Odazivom je zadovoljan i chef Ivan Badžek koji je, uz Matu Jankovića, osmislio ponudu kućice koju zovu i Institutom zagrebačkog street fooda.

– Zasluga je Fuliranja to što je ozbiljna gastronomija izišla na ulicu i postala dostupna svima pa nam je drago što smo dio te priče – ističe. Institut je specijaliziran za kobasice, no ovoga ljeta poslužuju hamburger Mogwli te salatu od hobotnice koju ne viđamo često u street food ponudi, a sve namirnice koje koriste, dodaje, dolaze s lokalnih OPG-ova.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje

Džungla je, pak, tema ljetnog Fuliranja, a maštovitim su je uređenjem organizatori, kreativna agencija Kokoš ili jaje, uspjeli dočarati. Za palme i drugo tropsko bilje uokolo trga pobrinuo se vrtni centar Iris MBM, čiji se egzoti vikendom mogu i kupiti, a za atmosferu urbane džungle u kojoj su svi dobrodošli zaslužni su DJ-i iz Hrvatske funk delegacije, koji zaraznim afrobeatovima posjetitelje tjeraju na ples.

– Htjeli smo temom stvoriti intimnu oazu u koju Zagrepčani mogu pobjeći u ovim posebnim vremenima – objašnjava Badžek.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
fuliranje

Služi džungla, dakako, i za opuštanje nakon radnog dana pa su na klopu i cugu poslije posla svratile i prodavačice Lana i Žana.

– Manje je ljudi nego na Adventu, ali to nam u ovoj situaciji odgovara. Baš je kao stvoreno za ljetni chill – govore. Slaže se i Vladimir Benić, koji je šećući psa Kaita zastao na Fuliranju te usput večerao Smokey Burger.

– Meso je sočno, a umaci i pecivo izvrsne kvalitete. Super je da su ovo organizirali da se ljudi malo druže. Svima nam je dosta izolacije, a ovakav izlazak idealan je jer je na otvorenom i nema gužve. Drago mi je to što je grad malo živnuo – kaže zagrebački poduzetnik.

Idealno za opuštanje

Burgeri, spomenimo, stoje 50-ak kuna, što za studentski džep i nije malo, ističu Nataša i Kristijan, no unatoč tome nisu htjeli propustiti Fuliranje jer su veliki fanovi. – Uvijek je dobra hrana i odlična muzika. Idealno za opuštanje – objašnjavaju.

A u tom egzotičnom štimungu na Strossmayerovu trgu uživati se može sve do 26. srpnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.