Sastojci:
600 g junećeg filea (biftek), 100 ml bijelog vina, 100 g luka, 4 češnja češnjaka, 250 g šampinjona, 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g), 80 ml maslinova ulja, 1 žličica šećera, 200 g mekog kozjeg sira (skuta), sol, papar, 1 žlica nasjeckanog peršina, 1 žlica Vegete
Priprema:
Juneći file narežite na medaljone (2 cm debele), poparite i namažite s malo ulja. Rasporedite ih u vatrostalnu posudu i podlijte s malo vina. Pecite 20 minuta na 170°C.
U međuvremenu narežite luk i češnjak pa ih popecite na 3 žlice maslinova ulja. Dodajte šampinjone narezane na četvrtine i sjeckanu rajčicu. Pirjajte desetak minuta uz podlijevanje vinom. Dodajte šećer i 1 žlicu Vegete (šećer ili med da ublaže kiselost rajčice). Medaljone iz pećnice prelijte umakom, na svaki stavite plošku kozjeg sira, zapecite 5 minuta na 200°C. Juneće medaljone pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
>>Kupovi od tartar bifteka i hrskavog povrća
>>Prijedlog za ručak: Biftek, pire od čičoke i krumpira te baby povrće