Nešto drukčije

Možete li mu odoljeti? Njegovo 'visočanstvo': Biftek na dalmatinski

Biftek na dalmatinski
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
27.02.2014.
u 12:00

Juneći file ukusan je komad mesa sam po sebi, a ako ga još “oplemenimo” mekim kozjim sirom, čeka nas pravi gastroužitak

Sastojci:

600 g junećeg filea (biftek), 100 ml bijelog vina, 100 g luka, 4 češnja češnjaka, 250 g šampinjona, 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g), 80 ml maslinova ulja, 1 žličica šećera, 200 g mekog kozjeg sira (skuta), sol, papar, 1 žlica nasjeckanog peršina, 1 žlica Vegete

Priprema:

Juneći file narežite na medaljone (2 cm debele), poparite i namažite s malo ulja. Rasporedite ih u vatrostalnu posudu i podlijte s malo vina. Pecite 20 minuta na 170°C.

U međuvremenu narežite luk i češnjak pa ih popecite na 3 žlice maslinova ulja. Dodajte šampinjone narezane na četvrtine i sjeckanu rajčicu. Pirjajte desetak minuta uz podlijevanje vinom. Dodajte šećer i 1 žlicu Vegete (šećer ili med da ublaže kiselost rajčice). Medaljone iz pećnice prelijte umakom, na svaki stavite plošku kozjeg sira, zapecite 5 minuta na 200°C. Juneće medaljone pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

>>Kupovi od tartar bifteka i hrskavog povrća

>>Prijedlog za ručak: Biftek, pire od čičoke i krumpira te baby povrće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije