PROMO

Kućni duhovi u Dječjem kazalištu Dubrava

kućni duhovi
PR
Autor
PR članak
10.04.2013.
u 14:22

Riječ je o lutkarskoj komediji u 5 scena, Kućni duhovi ili nevidljivi recept za sreću.

Postoje li kućni duhovi? Imaju li imena? Gdje žive? Odgovore na ova pitanja uskoro ćete moći dobiti u Dječjem kazalištu Dubrava u kojem se kuha jedna fantastična predstava u već tradicionalno dobroj suradnji s Kazališnom družinom Pinklec iz Čakovca.

Riječ je o lutkarskoj komediji u 5 scena, Kućni duhovi ili nevidljivi recept za sreću. Imamo čast da predstavu režira i dramatizira Tamara Kučinović prva hrvatska redateljica koja je diplomirala lutkarsku režiju u Sankt Peterburgu. Predstava će imati dvije premijere, prva je u Čakovcu 14.4., a druga 18. 4. 2013. u 19 i 30 u Dječjem kazalištu Dubrava.

Redateljica je sa sobom iz Rusije dovela lutkaricu Gulnaz Fatikhovu koja se u predstavi pobrinula za scenografiju, lutke i ilustraciju. Autor glazbe je Hrvoje Radnić.

U predstavi igra već provjereno dobra ekipa Marija Kolb (Eva Ćutković), Matija Kezele (Djed Dobriša Ćutković), Davor Dokleja (Buco Cajzek) i Mario Jakšić (Dragica Prištalo), a svi su oni i kućni duhovi.

Predstava je zamišljena kao lutkarska predstava, a namijenjena je vrtićkoj djeci i nižim razredima osnovnih škola.

Kroz prizmu jedne djevojčice predstava će pokušati reći djeci da u noćnim zvukovima nema ništa loše i da to nisu čudovišta u tami nego predivna noćna bića koja tvore noćnu muziku i čine san mirnim i čvrstim. Igra zvukova, svjetla, hodajućih predmeta u kojima žive kućni duhovi te sjena koje nastaju od tih istih predmeta, učinit će svijet Evi i strašnim i predivnim.

Više o predstavi na www.kazalistedubrava.hr

Želite prijaviti greške?