Sastojci: 20 cannellona, 300 g šunke, 200 g šampinjona, 300 g svježeg sira, 100 g margarina, 2 žlice brašna, 2 glavice luka, 4 dl mlijeka, 150 g kačkavalja (ili tvrdog ovčjeg sira), 300 g pelata od rajčice, 4 žlice ulja, mješavina začina, papar
Priprema: Šunku, šampinjone i luk narezati na kockice. Tvrdi sir naribati na krupno, a pelate od rajčice izmiksati. Otopiti 50 g margarina i na njemu popržiti polovinu narezanog luka. Dodati šampinjone i šunku pa pirjati dok ne ispari višak tekućine.
Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom dodati svježi sir, začine po ukusu i promiješati. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotov umak dodati naribani tvrdi sir, začine po ukusu i promiješati.
Umak od rajčice pripremiti na sljedeći način: na malo ulja popržiti preostali luk te dodati pelate od rajčice i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
Pripremljenim nadjevom od šunke napuniti cannellone.U nauljenu vatrostalnu posudu uliti malo bešamel umaka pa poslagati cannellone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela preliti umak od rajčice.Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 minuta.
>>Isprobajte lazanje bolonjez s ovčjim sirom