jednostavno i fino

Brz obrok za cijelu obitelj- Rižoto s plodovima mora i bukovačom

rižoto
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
11.02.2014.
u 11:19

Rižoto s plodovima mora zadovoljit će i najveće gurmane, posebice ga pripremite s gljivama

Sastojci:

350 g morskih plodova, 100 g mariniranih šampinjona, 200 g integralne riže, 200 g bukovača, 50 g margarina, 1 dl bijelog vina, 2 glavice luka, prstohvat češnjaka u prahu, 4 žlice ulja, mješavina začina, papar

Priprema:

Luk narezati na kockice, a bukovače na trake. Integralnu rižu prokuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti od viška tekućine. Na malo ulja popržiti luk, dodati bukovače te i njih kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok gljive ne omekšaju. Zatim dodati morske plodove, bijelo vino, marinirane šampinjone, češnjak u prahu i začine po ukusu. Kratko popržiti dok višak tekućine ne ispari. Na kraju dodati prokuhanu rižu i jošmalo prokuhati. Dodati margarin i miješati dok se ne rastopi.

>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije