Sasvim opravdano rajčicu možemo zvati izvorom vitalnosti.
Zahvaljujući kombinaciji željeza i vitamina C, rajčica je odličan borac protiv anemije.
Pektin, jabučna i limunska kiselina poboljšavaju probavu i metabolizam, dok krom iz rajčice potiče rad gušterače.
Također, ovi crveni plodovi pomažu pri izlučivanju tekućine iz organizma, povoljno djeluju na srce i krvne žile, reguliraju probavu i ublažavaju reumu.
Pripremite pečene rajčice
Sastojci: 6 zrelih rajčica, 4 češnja propasiranog češnjaka, 1 žlica origana, 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, morska sol, svježe mljeveni papar, nekoliko listova svježeg bosiljka
Priprema: Pećnicu zagrijte na 150-160 stupnjeva C. Opranu i osušenu rajčicu narežite na ploške, poslažite ih u pleh (prethodno obložen papirom za pečenje). U posudu dodajte propasirani češnjak, origano, sol, papar i maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte. Žlicom premažite s obje strane svaku krišku rajčice. Pecite oko sat vremena. Povremeno provjeravajte da ne zagori i pred kraj snizite temperaturu. Poslužite sa svježim bosiljkom.
>>Zavirite u hladnjak: 10 supernamirnca za ljepotu
>>Znate li što su rajčice, banana, patlidžan, jagode...? Iznenadit ćete se