Recepti koji se čuvaju

Jedan mali detalj spriječit će kvarenje marmelade od kestena i dati joj zamaman okus

31.10.2022.
u 12:54

Prije nego poklopite napunjene staklenke, od papira za pečenje izrežite krugove u veličini otvora, namočite ih u rum ili konjak, stavite na marmeladu pa zatvorite teglice. Ovaj detalj sprečava kvarenje marmelade, ali i daje poseban okus.

Marmeladu možete koristiti kao namaz za kruh ili palačinke ili je dodavati u kolače. Možete je i obogatiti čokoladom ili orasima, i to tako da u lonac s vrućom marmeladom koji ste maknuli s vatre po želji dodate 1-2 žlice nasjeckanih oraha i/ili komadića natrgane čokolade, promiješate i potom punite teglice. Evo i recepta za marmeladu.

Foto: Shutterstock

Marmelada od kestena

Sastojci:

1,5 kg kestena

1 mahuna vanilije

kristalni šećer, količina jednaka količini kesten-pirea koju ćete dobiti nakon kuhanja

Priprema:

Stavite zarezane kestene ili marune u dosta hladne vode i kuhajte oko sat vremena. Kuhane kestene ocijedite, ogulite i usitnite u pire. (Savjet je to učiniti multipraktikom ili štapnim mikserom uz dodatak malo vode kako bi se lakše dobila kremasta smjesa.). Izvažite pire i istu količinu šećera. Na laganoj vatri u 200 ml vode kuhajte vaniliju i šećer desetak minuta pa dodajte pire. Ako želite, dodajte malo korice limuna ili naranče te u tom slučaju procijedite sirup prije dodavanja kesten-pirea. Kuhajte do pola sata na laganoj vatri neprestano miješajući. Vruću smjesu prelijte u staklenke i zatvorite ih. Ohlađene čuvajte u hladnjaku.

Foto: Shutterstock

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije