Za one kojima je ljeti pokraj štednjaka u apartmanu ipak malo prevruće valjalo je pronaći restoran koji se isplati preporučiti. Restorana je ovdje puno, ali dobrih ipak ne toliko. Biti na Rabu a ne probati ribu nema smisla. A najbolja je, prema mom izboru, tamo gdje zaista znaju što rade. U ugodnom ambijentu restorana Nada u Palitu, desetak minuta pješice od centra, koji već gotovo 40 godina priprema riblje specijalitete – pronaći se može sve što gladnoj duši može donijeti okrepu.
Pero i Nada Faflja, uz tri sina ribara, ovdje svakoga dana nude samo svoju svježu ribu. Uz čašu dobrog vina, zajamčena je prava gozba, samo valja dobro odlučiti – škarpina, škampi, školjke, zubatac, nešto drugo? Gril, buzara ili lešo? Razmišljao sam, dugo dvojio, pa na kraju odlučio doći i sutra, pa opet jednostavno probati sve. Opet se debljam!