mogu pokvariti okus

Nemojte ih raditi: Ovo su najveće greške pri pečenju pizze kod kuće!

Shutterstock
18.03.2023.
u 07:00

Možda se čini vrlo jednostavno, no nije baš u potpunosti tako

Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro. 

Priprema tijesta

Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Sastojci za pizzu

Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je potrebno začini po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava. 

Zagrijana pećnica 

Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tabadjija
tabadjija
14:25 18.03.2023.

Mislio sam da cu procitati nesto korisno, ali kao i obicno clanak je u rangu youtube videa kako piti vodu

PO
poluvodič
16:48 18.03.2023.

Ja sam skužio da je za dobru pizzu najvažniji umak od rajčice. Tijesto netko voli ovako ili onako ali umak mora biti top. Dosad sam samo u 2 picerije jeo dobru pizzu, nažalost obje zatvorile u roku par mjeseci nakon što sam ih otkrio. Tuga j žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije