Nakon pjenušca iz 2002. Meneghetti vina izlaze na tržište sa svojim drugim pjenušcem, Meneghetti Classic 2010. Ovaj pjenušac razlikuje se od prethodnog jer je u cuvée, zajedno sa chardonnayom i bijelim pinotom, po prvi put ušao crni pinot.
Baš se iz tog razloga ovaj pjenušac predstavlja živom slamnatom bojom i plemenitijim bouquetom dok je na nepcu ozbiljniji iako istovremeno ostaje vjeran svojoj poslovičnoj pitkosti. Radi se o versatilnom pjenušcu koji savršeno pristaje uz malo strukturiranija topla predjela, ribu u pećnici i na žaru te uz bijelo meso.
Radi se o pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom, pod palicom našeg glavnog enologa Waltera Filiputtia. Nakon rane berbe u prvoj polovici kolovoza pjenušac je nakon 7 mjeseci provedenih u inoxu buteljiran a druga fermentacija odvijala se u boci tijekom narednih 18 mjeseci . Slijedecih 45 dana radila se ručna rotacija 2 puta dnevno za po 1/8 kruga , zatim je usljedilo degoražiranje i konačno puštanje na tržište nakon 40 dana.
U prodaji će se naći ukupno oko 4500 boca sa preporučenom maloprodajnom cijenom od 140 kn za bocu od 0,75L te 250 kn za magnum od 1,5L.
Sastav mu je - Chardonnay, Bijeli pinot, Crni pinot, u sebi krije 1% alkohola. Servirajte ga na temperaturi 5-6 C i u čašama Riedel Champagne Vintage Vinum.