Otkrivamo koje ugljikohidrate jesti za gubitak težine
KRUH S CJELOVITIM ŽITARICAMA - Prema studiji Penn Statea, pojedinci koji su jeli kruh od cjelovitih žitarica dok su bili na prehrani s nižim unosom kalorija tijekom 12 tjedana izgubili su znatno više masnoća oko trbuha.
KRUŠKE - Znanstvenici su otkrili da su odrasle osobe koje su jele najmanje 30 grama vlakana dnevno izgubile gotovo pet kilograma godišnje bez ikakvih drugih promjena u prehrani. Srednje velika kruška sadrži šest grama proteina - više od većine voća, uključujući i jabuke.
KOKICE - Svaka šaka kokica puna je cjelovitih žitarica i vlakana, a to pokazuje jedna studija u kojoj su volonteri koji su jeli manje kalorija rekli da se osjećaju puno zadovoljnije kada jedu kokice nego čips.
SMEĐI GRAH - Oni su bogati topljivim vlaknima za koje je dokazano da smanjuju duboku, visceralnu masnoću koja može povećati rizik od bolesti srca, dijabetesa i nekih vrsta raka.
SLANUTAK - Kanadska studija otkrila je da jedenje namirnica iz obitelji mahunarki koje uključuju slanutak, grah, grašak i leću može spriječiti prejedanje i pomaže u održavanju težine.
BATAT - Samo jedan komad tog korjenastog povrća sadrži oko 27 grama ugljikohidrata, ali ne dopustite da vas to obeshrabri. Studije su pokazale da ovaj slatki krumpir povećava razinu hormona adiponektina koji pomaže regulirati šećer u krvi.
ZOB - Zobene pahuljice pune su zdravih ugljikohidrata. Naime, jedenjem zobene kaše za doručak, napunit ćete svoje tijelo potrebnim nutritijentima, a dugo ćete osjećati osjećaj sitosti. Samo izbjegavajte instant zobene pahuljice s dodanim zaslađivačima.