Ovo su namirnice koje biste trebali čuvati u hladnjaku, ali obično to ne činite
Kako bi određene namirnice ostajale svježe što dulje, trebali bismo slijediti preporuke stručnjaka kako i koliko dugo čuvati određene namirnice. Iako su zimski dani na vratima, ovo sunamirnice koje bismo trebali čuvati u hladnjaku. Ako nemate mjesta, imajte na umu da za vrijeme hladnih dana i noći, hranu možete čuvati i na balkonu.
Bobičasto voće - Jagode, ribizli, maline, borovnice.... Ove male riznica vitamina i zdravlja svakako čuvajte u hladnjaku sve dok imaju dobar miris i ne pojave se spore plijesni nanjima. Tada ih bacite. Ali ako ih čuvate u hladnjaku, imat ćete barem dva, tri dana da ih pojedete dok su svježe.
Naranče - Naranče nećete u supermarketima naći u hladnjaku, ali upravo biste ih tamo trebali držati dok ih ne konzumirate. Nakon branja, počinje opadati količina vitamina C u njima, a taj se proces usporava na nižim temperaturama.
Jabuke - Jabuke najčešće na police trgovina dolaze i do godinu dana "stare", ali pomno skladištene kako bi se što dulje sačuvala njihova svježina i vitamini. Zato, nakon kupnje, i vi ih čuvajte na hladnom, najbolje u hladnjaku na 4 stupnja Celzijusa kako biste im "produljili život" dva tjedna.