Mljekomati zaživjeli

Pite i štrukle finije s domaćim mlijekom

Pite i štrukle od domaćeg mlijeka
Foto: Rajko Polić
1/5
10.03.2014.
u 23:11

Svejedno u kakvu kolaču, ako su sastojci kvalitetni i visokovrijedni, i pitama i gibanicama, štruklima i štrudlama možemo se podičiti Europi svojom izvornom i tradicijskom gastronomijom

Od domaćeg mlijeka koje farmeri odnedavno nude kroz mljekomate finije su i pite i štrukle, a mnogim mlađim obiteljima s više djece pravo je otkriće. Tako smo na mljekomatu farme Vrhovec zatekli Zaprešićanku Ankicu Kovač kako kupuje više boca mlijeka.

-Od njega spravljam mladi sir za tradicionalnu bosansku pitu (savijaču), koju voli i suprug Draško i dvije kćerke, a osim tradicije štos je baš u mlijeku i siru, koji nije kiselkast kao kupovni. Radim ga s kvascem od jogurta (tri na dvije litre mlijeka) postupno zagrijavajući, a poslije grušanja se ocijedi. Također od kvalitetnog brašna radim domaće tijesto, a rolice mogu biti po želji i s drugim nadjevima. -

Svejedno u kakvu kolaču, ako su sastojci kvalitetni i visokovrijedni, i pitama i gibanicama, štruklima i štrudlama možemo se podičiti Europi svojom izvornom i tradicijskom gastronomijom, samo je najprije sami moramo što bolje upoznati i favorizirati,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije