U slast!

Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš

gulaš
Foto: Thinkstock
10.02.2014.
u 15:00

Poslužite po želji, s krumpirom, rižom, njokama, palentom..

Sastojci: 1 kg junećeg mesa od buta, 2 žlice džema od šljiva, 3 veće glavice luka, 1 mrkva, 100 g celera, 3 žlice pirea od rajčice, 100 g pancete, 1 žlica mljevene paprike, 1 žlica usitnjenog peršina, 2 žlice gustina, juneće juhe po potrebi, 0,5 dl ulja, mješavina začina, papar

Priprema:

Junetinu narezati na kocke, pancetu na kockice, mrkvu i celer naribati na krupnije, a luk narezati što sitnije. Zatim na malo ulja popržiti luk i pancetu, te dodati mrkvu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Povremeno dolijevati juneću juhu po potrebi.

Kada je meso napola pirjano, dodati džem od šljiva, pire od rajčice i mljevenu papriku te doliti vode da pokrije meso. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i začine po ukusu. Kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.

>>Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema

>>Za brzi ručak nakon radnog dana: Tjestenina s tikvicama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije