Sastojci: 1 kg junećeg mesa od buta, 2 žlice džema od šljiva, 3 veće glavice luka, 1 mrkva, 100 g celera, 3 žlice pirea od rajčice, 100 g pancete, 1 žlica mljevene paprike, 1 žlica usitnjenog peršina, 2 žlice gustina, juneće juhe po potrebi, 0,5 dl ulja, mješavina začina, papar
Priprema:
Junetinu narezati na kocke, pancetu na kockice, mrkvu i celer naribati na krupnije, a luk narezati što sitnije. Zatim na malo ulja popržiti luk i pancetu, te dodati mrkvu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Povremeno dolijevati juneću juhu po potrebi.
Kada je meso napola pirjano, dodati džem od šljiva, pire od rajčice i mljevenu papriku te doliti vode da pokrije meso. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i začine po ukusu. Kuhati dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
>>Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema
>>Za brzi ručak nakon radnog dana: Tjestenina s tikvicama