Pripazite s konzumacijom: Ovih sedam namirnica biste trebali izbjegavati da smanjite rizik od raka!
Zaista je bitno što jedemo i unosimo u organizam i pritom se voditi onom da nije sve samo stvar okusa, nego svega što neka namirnica sadrži. Nepravilna prehrana i loše životne navike najčešći su uzrok nastanka težih oboljenja. Ovo biste trebali izbjegavati konzumirati ako želite smanjiti rizik od nastanka raka...
Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Clinical Oncology pokazalo je da česta konzumacija namirnica koje sadrže zasićene masnoće povećava rizik od raka pluća. Razmislite opet prije nego što posegnete za prženim krumpirićima
Hrskavi pekarski krumpirići savršenog su okusa, no njihov način pripreme dovodi do stvaranja akrilamida za koji se vjeruje da prouzročuje rak. Hrana koja sadrži obilje škroba i koja se priprema dulje na visokoj temperaturi sadrži najviše akrilamida.
Gazirana pića sadrže velike količine šećera ili umjetne zaslađivače za koje se tvrdi da, osim pretilosti i povećanog rizika od moždanog udara, mogu povećati i rizik od nastanka raka
Kokice iz mikrovalne. Zašto? Zato što vrećica u kojoj se pripremaju sadrži kemijske sastojke koji negativno utječu na zdravlje, posebice nakon zagrijavanja na visokoj temperaturi te se prenose na kokice.