Ako tražite ideju za ovogodišnje božićne kolačiće, ovi oraščići punjeni Lino Ladom pravi su izbor! Jednostavni za pripremu, a neodoljivi na prvi zalogaj, idealni su za blagdane, posebne prigode ili trenutke kad poželite nešto slatko. Sastojci su osnovni, a postupak je brz i jednostavan – čak i ako ste početnik u kuhinji, uspjet ćete napraviti ovu slasticu koja će osvojiti svakoga tko je proba. Recept je podijelila food blogerica @helena_pudic. Uživajte!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 120 g mljevenih oraha
- 2 žličice kakaa
- prstohvat soli
Punjenje:
- Namaz po želji (ovdje se koristila Lino Lada)
Priprema: Pomiješajte sve sastojke i umijesite glatko tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalupiće premažite mašću ili uljem, a zatim ih uronite u brašno. Otresite višak brašna. Od tijesta oblikujte male kuglice, utisnite ih palcem u kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C, 10-15 minuta. Ostavite da se kalupi prohlade prije vađenja oraščića. Punite ih omiljenim namazom ili kremom, a zatim spajajte po dva.