Mnogima je vikend rezerviran za malo manje zdrav doručak, ali zašto se ne biste počastili jednim takvim ponedjeljkom ujutro i dobro započeli tjedan? Donosimo vam recept za pohani kruh, ali ovoga puta imamo malo drukčiju verziju – slatku! Priprema zahtijeva malo truda, ali svaka se utrošena minuta apsolutno isplati. Prelijte ga medom, posipajte šećerom u prahu i dodajte omiljeno voće.
Sastojci:
850 ml mlijeka
50 g šećera
2 žlice meda
1 štapić cimeta
korica polovice limuna
5 velikih jaja
1 stari baguette
suncokretovo ulje
Koliko Hrvati vole kavu i koliko je popiju dnevno, doznajte u videu:
Priprema:
U posudi pomiješajte mlijeko sa šećerom, medom, štapićem cimeta i koricom limuna. Stavite na vatru i pričekajte da zavrije, a potom smanjite vatru i pustite da krčka još nekoliko minuta. Kad se šećer otopi, maknite s vatre i pričekajte da se ohladi.
Baguette narežite na kriške debljine 2-3 cm. U plićoj posudi umutite jaja. Kruh najprije umočite u mlijeko, a potom u jaja.
U tavicu dodajte ulje pa ga zagrijte. Pržite svaki komad kruha dvije do tri minute sa svake strane.
Izvadite kruh iz tavice i prenesite ga na pladanj obložen papirnatim ubrusima. Pričekajte da papir upije višak masnoće pa svaki kruh po želji umočite u mješavinu šećera i cimeta u prahu.