DOGAĐAJI Večernjakova i Electroluxova Akademija zdravog življenja

Muž "krivac" za Suzaninu pobjedu

suzana.jpg
import
07.09.2005.
u 14:47

Svaki put "upali", gosti, među kojima i djeca, prste poližu, pa sam odlućila poslati provjereni kućni specijalitet junetinu s brokulom i uspjela. Zapravo, najveći je krivac za sve moj suprug Vedran koji me natjerao da pošaljem recept sa smiješkom nam je priznala Suzana Kovačević Matić iz Zagreba, pobjednica prošlotjedne radionice s cvjetnim povrćem u Večernjakovoj i Elektroluxovoj Akademiji zdravog življenja. Prva poslije ljetne stanke, Akademija je donijela radost natjecateljicama kojima je to bilo prvo iskustvo u lijepo opremljenoj Electroluxovoj kuhinji jer je na drugome mjestu bila Ružica Rudnički, također iz Zagreba.

Dvije dobre znanice, Sanja Štimac iz Ogulina i Andreja Sedlar iz Varaždina imale su snažnu potporu publike, a to što ni jedna od njih nije pobijedila nimalo ih nije omelo u dobru raspoloženju, za što su se uz Electrolux pobrinuli i sponzori Podravka i Badel 1862. Pribojavajući se da neće imati vlasca za svoj povrtni miks Sanja ga je ubrala u svom ogulinskom ekovrtu, a svojim se povrćem bosiljkom iz vlastita vrta pohvalila i Ružica Rudnički iz Zagreba.

No ničega nije nedostajalo i pripremanje hrane proteklo je u pravom domaćinskom ozračju. Andreja Sedlar, koja je u lanjskoj Akademiji bila dio simpatične varaždinske ekipe, rekla nam je da je sretna što se ovaj put riješila balasta i kuhače se sama latila. Jer, kao što nam je sa smiješkom potvrdila, jedino se pobjeda računa, a kako joj je i ovaj put izmaknula, možda će sreće imati njezina prijateljica Ivana koja ju je nenametljivo podupirala. Andrejina kći Tonja, gimnazijalka, još u kuhinji neće naslijediti majku, no s radošću je pratila svaki njezin pokret.

Osim što su jedna drugoj virile u lonac natjecateljice su otkrile i kako su jela pripremana u radionici često iskušavale u vlastitoj kuhinji. Pobjednica Suzana Kovačević Matić rekla nam je da lješnjake u njezinu receptu mogu zamijeniti i bademi, a pobjedničko jelo ponekad priprema i bez voća.

Ružica Rudnički otkrila nam je da u svoj složenac stavi i piletinu ili što se već nađe u hladioniku od prethodna dana, a da je cvjetna povrtna tema bila pravi izbor potvrđuje i prijedlog jednog od članova ocjenjivačkoga suda da ubuduće i natjecateljice jedna drugu ocjenjuju.

Bude li atmosfera u kojoj se uživalo i u Podravkinoj krem juhi od brokule i u vinima Badela 1862 koja je uz jela sljubljivala Ivana Pandža i ubuduće ovako opuštena, možda se taj prijedlog i ostvari.

Želite prijaviti greške?