Ne mogu vjerovati, ostvario mi se životni san ushićeno je
govorila Gordana Spudić iz Kamanja kraj Ozlja dok se tko zna koji put
vraćala po darove organizatora i sponzora Večernjakove i Electroluxove
Akademije zdravog življenja.
Premda se sa Suzanom Kovačević Matić u finalu okušala prvi put u
pripremanju pašticade na paški način (od janjetine), Gordana se u
kuhinji snašla kao da to jelo tipično za Dalmaciju priprema tko zna
koji put. Zaljubljena u kuhanje, i poslom vezana za pripremu jela jer
radi u restoranu "Doris" u Jurovskom Dvoru, priznala nam je da je
jednom pripremala samo pašticadu od junetine.
I druga natjecateljica, Suzana Kovačević Matić iz Zagreba, potvrdila je
da je prvi put na kraju ovogodišnjih radionica pripremala pašticadu od
janjetine, a rezultat ju je ugodno iznenadio. Slatkast okus umaka dotad
je postizala klinčićima i mrkvom, a okus koji je dobila upotrijebivši
smokve i jabuke oduševio ju je.
Za vedro i prijateljsko ozračje u završnici Akademije, osim
natjecateljica koje su veselo ćaskale dok su pripremale pašticadu
potrudili su se svi. Marina Štefotić, koordinatorica promotivnih
aktivnosti u Podravki, finalisticama je predala prelijepi porculanski
set posuđa i košaru Podravkinih proizvoda te knjige recepata, s time da
je Gordani Spudić pripala i gastrotava od rosfraja, Electrolux je
darovao svoje vrijedne ugradbene pećnice, Večernjak knjige iz svojih
biblioteka, a Badel 1862 svoja birana, glasovita vina.
Akademija međutim nije samo natjecanje, a dokaz je i to što je Gordanu
Spudić pratila i podupirala Sanja Đurđek iz Zagreba, sudionica
radionice o egzotičnom voću, s kojom se Gordana sprijateljila.
Radionice su i prilika da se uvijek iskušavaju nova jela, pa se tako u
završnici od Ljiljane Šprem iz Podravkina Kulinarskog centra
nestrpljivo tražio recept za Tanjinu tortu.
Ljubazna i samozatajna, Ljiljana nam je kao pravi majstor koji uvijek
ima savjet više otkrila i kako pripremiti kremu za tortu ako nemate pri
ruci već gotovu. Da se natjecateljice i svi ostali ugodno osjećaju
brinula se Badelova product managerica Ivana Pandža točeći vrhunsku
kapljicu, a da dobar savjet uvijek pomaže potvrdila je i pobjednica
Gordana Spudić.
Predstavljajući usmeno kako je pripremila pobjedničko jelo otkrila je
da je prateći recept poslušala i savjet o pripremi pašticade na paški
način. Svima koji žele još novih radionica i u idućoj godini samo jedan
savjet: o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.
AKCIJE Završnica Večernjakove i Electroluxove Akademije zdravog življenja