AKCIJE Završnica Večernjakove i Electroluxove Akademije zdravog življenja

Prva pašticada od janjetine za pobjedu

vrt_janje.jpg
import
21.12.2005.
u 19:00

Ne mogu vjerovati, ostvario mi se životni san  ushićeno je govorila Gordana Spudić iz Kamanja kraj Ozlja dok se tko zna koji put vraćala po darove organizatora i sponzora Večernjakove i Electroluxove Akademije zdravog življenja.

Premda se sa Suzanom Kovačević Matić u finalu okušala prvi put u pripremanju pašticade na paški način (od janjetine), Gordana se u kuhinji snašla kao da to jelo tipično za Dalmaciju priprema tko zna koji put. Zaljubljena u kuhanje, i poslom vezana za pripremu jela jer radi u restoranu "Doris" u Jurovskom Dvoru,  priznala nam je da je jednom pripremala samo pašticadu od junetine. 

I druga natjecateljica, Suzana Kovačević Matić iz Zagreba, potvrdila je da je prvi put na kraju ovogodišnjih radionica pripremala pašticadu od janjetine, a rezultat ju je ugodno iznenadio. Slatkast okus umaka dotad je postizala klinčićima i mrkvom, a okus koji je dobila upotrijebivši smokve i jabuke oduševio ju je.

Za vedro i prijateljsko ozračje u završnici Akademije, osim natjecateljica koje su veselo ćaskale dok su pripremale pašticadu potrudili su se svi. Marina Štefotić, koordinatorica promotivnih aktivnosti u Podravki, finalisticama je predala prelijepi porculanski set posuđa i košaru Podravkinih proizvoda te knjige recepata, s time da je Gordani Spudić pripala i gastrotava od rosfraja, Electrolux je darovao svoje vrijedne ugradbene pećnice, Večernjak knjige iz svojih biblioteka, a Badel 1862 svoja birana, glasovita vina. 

Akademija međutim nije samo natjecanje, a dokaz je i to što je Gordanu Spudić pratila i podupirala Sanja Đurđek iz Zagreba, sudionica radionice o egzotičnom voću, s kojom se Gordana sprijateljila. Radionice su i prilika da se uvijek iskušavaju nova jela, pa se tako u završnici od Ljiljane Šprem iz Podravkina Kulinarskog centra nestrpljivo tražio recept za Tanjinu tortu.

Ljubazna i samozatajna, Ljiljana nam je kao pravi majstor koji uvijek ima savjet više otkrila i kako pripremiti kremu za tortu ako nemate pri ruci već gotovu. Da se natjecateljice i svi ostali ugodno osjećaju brinula se Badelova product managerica Ivana Pandža točeći vrhunsku kapljicu, a da dobar savjet uvijek pomaže potvrdila je i pobjednica Gordana Spudić.

Predstavljajući usmeno kako je pripremila pobjedničko jelo otkrila je da je prateći recept poslušala i savjet o pripremi pašticade na paški način. Svima koji žele još novih radionica i u idućoj godini samo jedan savjet: o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Želite prijaviti greške?