Večera za 5 na selu

Gosti su kod Jadranke imali primjedbe na jabuku u francuskoj salati, a ni desert ih nije oduševio

Foto: RTL
1/6
30.08.2023.
u 19:22

Sudjelovanjem u 'Večeri za 5' ostvarila svoju dugogodišnju želju, no pobjeda joj je izmaknula. Sanja i Dejan i dalje drže prvo mjesto s 38 bodova, dok je Jadranka na drugom mjestu s osvojenih 30 bodova

U novoj epizodi tjedna "Večere za 5 na selu" u kojem se kuha u Osijeku i okolici svoje goste je počastila i umirovljena 65-godišnja medicinska sestra Jadranka Horžić koja je radila u KBC Osijek na odjelu hematologije. Ima jednu knjigu s receptima koju obožava više od 30 godina i prema njoj je napravila najviše kolača i vrsta jela. U slobodno vrijeme brine se o svom cvijeću, voli sjediti u svom vrtu, obožava glazbu i često ide na koncert. Voli isprobavati nove recepte, a najdraže kuhinje su joj španjolska i makedonska.

Jadranka je za svoju večeru odabrala sastojke: edamer, pršut, krumpir, prasetinu, jabuku, višnje i šlag. Sudjelovanjem u 'Večeri za 5' ostvarila svoju dugogodišnju želju, no pobjeda joj je izmaknula. Sanja i Dejan i dalje drže prvo mjesto s 38 bodova, dok je Jadranka na drugom mjestu s osvojenih 30 bodova. Gosti su kod Jadranke najviše kritizirali predjelo i glavno jelo, a nisu imali previše pohvala ni za desert i među njima je najoštrija kritičarka bila Miroslava. Pripremom deserta Jadranka je započela svoju večeru, a za desert je odabrala osvježavajuću tortu čiji su sastojci jogurt, voće i šlag i deserte je predstavila pod imenom Lagano.

Za glavno jelo je odlučila ponuditi pečenu prasetinu. Gic gic skrivao je prasetinu s krumpirima i francuskom salatom. Miješane delicije posljednje su čega se Jadranka prihvatila prije negoli su joj stigli gosti. Predjelo se sastojalo od langošica i suhomesnatih proizvoda koje je Jadranka kupila na tržnici. Uskoro je Jadranka prigodnim aperitivom dočekala protukandidate, koji su jedva dočekali još jedno druženje. Sanja se posebno veselila prasetini, a složio se s njom i ostatak ekipe. 

VEZANI ČLANCI

Sanja je rekla kako je domaćica bila malo zbunjena, a Ivana je ocijenila aperitiv koji im je ponudila Jadranka. - Što se tiče aperitiva, ja sam pila višnjevac. Okus je bio ok, samo je višnjevac bio topao pa mi nije bio pitak - rekla je Ivana. Nakon aperitiva domaćica je ponudila goste narescima koje je poslužila s langošicama.

- Ne možeš pogriješiti s narescima, čisto ok - komentirao je Dejan. - Bilo je malo nabacano previše, ako su to već naše slavonske delicije, očekivala sam da će biti tanje narezano i bolje dekorirano. Langošice su bile savršene, fine, nisu bile masne, taman - rekla je Sanja. Gic gic je bilo glavno jelo, a iza ovog naziva skrivala se pečena prasetina i francuska salata.

- Glavno jelo mi nije izgledalo baš privlačno - komentirala je Ivana. - U francusku salatu ne idu jabuke - dodala je Sanja.  - Meni se jabuke nisu uklapale u francusku salatu - složila se i Miroslava. Nakon spoticanja oko francuske salate, vrijeme je došlo i za nešto Lagano. Jogurt torta nije pretjerano dojmila Jadrankine goste.

- Izgled deserta standardan, najobičnija torta, ništa spektakularno, ništa ni loše, prosječan desert. Okus je bio u redu, jedino što ona tvrdi da je to jogurtica, ja osobno nisam osjetila jogurt, ali bile su mi ukusne višnje i biskvit - komentirala je desert Ivana.

- Nije mi sjelo, ne sviđa mi se - konkretnija je o desertu bila Miroslava.  Iako desert nije sjeo svima, uz salve smijeha ekipa je večeru privela kraju. Jadranka je udijelila gostima prigodne poklone, a potom je uslijedilo i iznenađenje - društvena igra koju je svojim sjajnim glasom i pjesmom zaključila Sanja. Ocjenama su na kraju gosti otkrili svoj dojam, a on kaže da je Jadranka dobila 30 bodova. Ivana je Jadranki dala osam bodova - zbog predjela i glavnog jela koji joj se i nisu baš svidjeli. Isti broj bodova udijelio joj je i Dejan. Sedmicu je, pak, Jadranka dobila od Sanje:

- Predjelo je moglo biti ljepše dekorirano, a prasetina jače pečena. Desert je bio odličan. Miroslava je zaključila ocjenjivanje sa sedam bodova: - Nije mi se svidjelo ni glavno jelo ni desert.

VIDEO Omiljeni TV kuhar Melkior Bašić otkrio je Nevenu Ciganoviću zanimljive detalje o svojem životu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije