Ukupno devetnaest natjecatelja večeras počinje žestoku kulinarsku borbu za najboljeg kuhara Masterchefa. Da uzbuđenja u drugoj sezoni kulinarskog showa Nove TV neće nedostajati dokazuju vrlo zanimljivi profili natjecatelja. U igri je bivši ovisnik i vlasnik butika s muškom odjećom koji se u kuhanje zaljubio zbog očevih majstorija za štednjakom. Tu je i jedna mlada Dubrovčanka čija opsesija finom hranom počinje onog trenutka kad je prvi put kušala djedove domaće kobasice, ekonomistica koja savršeno peče torte.
Savršena kremna juha
U klub najboljih plasirala se i 44-godišnja frizerka iz Jastrebarskog Silvia Ravešćak-Mešanović. Na natjecanje ju je prijavila 22-godišnja kći koja nikad nije imala prigovor na maminu kuhinju.
– Kad je povrće u pitanju, ideja mi nikad ne nedostaje. Cijeli život imala sam svoj vrt i domaće povrće pa sam svaki dan smišljala neko novo vegetarijansko jelo. I žiri sam oduševila svojom juhom od brokule s hrskavcima, sirom, kaduljom i nekoliko kapi crnog vina. Najviše volim našu tradicionalnu kuhinju, no u Masterchefu sam naučila mnoge trikove. Moje kuhanje prije i poslije natjecanja se jako razlikuju – priznaje Silvia koja kako u kuhinji tako i u životu nikad ne odustaje. S nepune 24 godine postala je udovica i ostala sama s dvoje male djece.
– Gotovo dvadeset godina bila sam samohrana majka, no godinu i pol dana prije ulaska u Masterchef u mom se životu dogodila velika prekretnica. Pronašla sam ljubav i udala sam se – kaže 44-godišnja natjecateljica. Nije joj lako primiti kritiku, za jelo je nikad nije ni dobila.
Sa pet godina ispekla pizzu
Najveća neugodnost koju je doživjela joj je jedna situacija s članom žirija Radovanom Marčićem. Nije ga se, kaže, bojala, ali se s njim nije uspjela naći na istoj frekvenciji.
– Radovan je bio najzahtjevniji, nismo se našli – priznaje Silvija. Jedna od natjecateljica je i 24-godišnja ekonomistica Ivana Čuljak. Odlučila je uspjeti ne u svojoj profesiji, nego radeći slastice – radi torte po narudžbi. U dobi od samo pet godina s bratom je uspjela napraviti pizzu.
– Bila je prepečena, ali smo je slatko pojeli – kaže Ivana.
Evo lijepog primjera kako mediji od obićnih ljud,i zbog najbanalnije životne aktivnosti, stvaraju poznate i nazovi - zvijezde.