Podravski motivi, sajam naivne umjetnosti, starih zanata i tradicijskog kulinarstva, počinje u petak, a za posjetitelje će biti sadržaja od jutra do mraka.
Važna kvaliteta
- Raduje me vremenska prognoza, jer nakon dugo vremena neće biti uništen jedan dan motiva. Sadržaji su slični kao i lani pa će tako centralni događaj na Zrinskom trgu biti sajam naive, na Trgu bana Jelačića će uz Podravsku hižu nastupati folkloraši. Florijanski će trg biti odredište za stare zanate, dok će se u Svilarskoj ulici odvijati hrvatsko mađarski sajam - najavio je jučer Renato Labazan, direktor gradske Turističke zajednice.
Dodao je kako je zadovoljan što je Podravka opet partner motiva, no jeger više neće biti u tradicionalnom obliku.
- Kuhari iz hrvatskog kulinarskog saveza, njih 20-ak, pripremat će jeger na deset punktova, i to na razne načine. Bit će jegera na roštilju, kuhanog s podravskim vinima, a posjetiteljima će ga dijeliti - rekao je Zlatko Sedlarić, promotor kulinarstva, te napomenuo da ove godine nije važna veličina jegera, već njegova kvaliteta. Ipak, poznat je podatak da će kobasica težiti jednu tonu.
Koncerti
Svečano otvorenje Motiva je u 20.30 sati u dvorištu Podravske hiže, kad će gradonačelnik ključeve grada predati slikarima, a nakon toga će nastupati KUD Koprivnica i grupa BPS 300. U subotu će nastupati ansambl dr. Ivan Ivančan iz Zagreba, a zatim će sve zabavljati Vilibald Kovač i prijatelji.
- Ove će godine od folklornih skupina biti 450 izvođača, a lani ih je bilo 900, no kvaliteta ostaje - rekla je Đurđica Juratović iz organizacijskog odbora.
Slikar Ivan Andrašić kaže da će biti i nešto manje slikara nego lani, njih 56 sa 300 djela.