lažna trgovina kriptovalutama

Muškarac nasjeo na prijevaru: Instalirao aplikaciju pa ostao bez 27.000 eura

Bitcoin kriptovaluta
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
18.06.2024.
u 17:26

Iz policije ističu kako provode kriminalističko istraživanje te da će protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara

U svome redovitom priopćenju Policijska uprava vukovarsko–srijemske navela je kako je 56-godišnjak s područja Općine Nuštar, nedaleko od Vinkovaca, prijevarom ostao bez 27.000 eura. Pojašnjavajući kako je došlo do prevare, iz policije navode kako je oštećenoga nazvao nepoznati počinitelj koji se predstavio kao trgovac kriptovalutama te mu priopćio kako je ostvario dobit trgovinom kriptovalutama.

Poslije toga ga je naveo da na svoj telefon instalira aplikaciju kako bi mu isplatio dobit s čime je putem aplikacije preko udaljenog računala pristupio njegovim bankovnim računima te mu s računa otuđio 27.000 eura. Oštećeni je potom slučaj prijavio policiji, a iz policije ističu kako provode kriminalističko istraživanje te da će protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

 

GALERIJA Pogledajte kako se građani i turisti nose s vrućinama
Bitcoin kriptovaluta
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije