Zimnica po recepturi naših baka, ali i ona puno modernija, s daškom egzotičnih krajeva i kuhinja, domaći špek, zaštićeni autohtoni proizvodi poput ličkog krumpira, maslinova i bučina ulja... samo su dio ponude koja od jučer do nedjelje mami Zagrepčane i sve druge na tradicionalni 7. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba na Europskom trgu.
– Svake godine usavršavamo svoje proizvode, a naš posao već 12-13 godina prate i nagrade – zadovoljna je Vlasta Bokulić iz Sirača.
Proizvodnja njezina OPG-a uglavnom se temelji na tradiciji, ali osluškuje ona i trendove i kupce. Proizvodi 22 vrste džemova i pekmeza, ajvar, jabučni ocat od divljih jabuka, turšiju... Posebice je ponosna na “slavonski” džem od “dalmatinske” naranče s đumbirom, koji se okitio i zlatnom medaljom na 5. međunarodnom džem-festivalu u Gabali u Azerbajdžanu.
Još kad bi bilo više sluha za male OPG-ove, kaže, ističući kako mali OPG-ovi mogu svoje proizvode prodavati samo na kućnom pragu i na sajmovima – ali ovakvim, besplatnim, inače ih štand po danu košta i 2000 kuna. Da su ovakvi sajmovi uspješni, najbolje govori to što zahvaljujući kupcima koji je već poznaju obično proda sve što je pripremila.