Kolači i čokoladne delicije još je jedna u nizu knjiga iz serije "Poznati hrvatski kuhari". Vrstan pulski slastičar i kuhar Robert Perić u ovoj knjizi razbija sve mitove i na jednostavan način objašnjava kako ćete i sami postati majstori slastičarstva.
Samo vam treba malo dobre volje i jako puno ukusne čokolade. Iako je čokolada njegovo najdraže oruđe za rad, ima on i drugih asova u rukavu koje vješto kombinira s klasičnim receptima u slatku fantaziju. Da spomenemo samo neke od njih: breskvice s čokoladom, crostata od limuna, čokolada s crvenim paprom, čokolatini s različitim punjenjima, fritule od riže, ledena krema od lavande i meda, nonina torta, piškote s malinama...
Perić je stručni učitelj kuharstva i slastičarstva na pulskoj Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, gdje nove naraštaje uči umjetnosti kuhanja, a posebno izradi za njega prepoznatljivih slatkih skulptura. Redoviti je predavač na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji i stalan gost svih važnijih manifestacija posvećenih gastronomiji, osobito slastičarstvu. Aktivan je član Hrvatskog kuharskog saveza i u njegovim ekipama sudjeluje na brojnim međunarodnim natjecanjima.
U ovoj osebujnoj i po mnogome nesvakidašnjoj knjizi nesebično otkriva mnoge svoje tajne i najširem krugu čitatelja. Stoga ne propustite prigodu da, uz izvrsne recepte, upoznate i brojne načine kako slastice učiniti ugodnijima ne samo nepcu nego i oku.
PROMO